December 9.: Jóga Szútra – előadás és dedikálás Szegeden

Admin Hírek, Programajánló

Yoga sútra borítóGaura Krisna dásza (dr. Tóth-Soma László) közelmúltban megjelent Jóga Szútra kötetének író-olvasó találkozója lesz Szegeden. Az esemény mindazok számára érdekes lehet, akik a tradicionális jógafolyamatok iránt érdeklődnek, s akár komolyabban foglalkoznak is a jógával (pl. oktatók), hiszen a “jóga-irodalom” egyik legősibb és legfontosabb művét fordította és látta el magyarázatokkal a szerző, de laikusok számára is érthető, közvetlen formában tárja fel az író a jóga és mindennapi életünk legrejtettebb összefonódásait.

Bár Patandzsali Jóga Szútráját  korábban már fordították magyarra, ez a kiadás (a szakszerű és más, szentírásokra is hivatkozó magyarázatok révén) mégis egy komplexebb képet ad a védikus önmegvalósítási folyamatokról, s megadja a szükséges háttértudást a szútrák  kellő megértéséhez.

Gaura Krsina dásza, a szerző a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolán többek között szentíráselemzést és jógaszentírásokat oktat, illetve rendszeres előadója az ország több felsőoktatási intézményének.

December 9-én, 18 órától
Szeged, Maros utca 1., Novotel Hotel