India Varázsa Fesztivál – vasárnap a Lélek Palotájában

Admin Hírek, Programajánló

Egzotikus táncok, látványfőzések, tradicionális hangszerek, hennafestés, indiai esküvő tűzceremóniával, íjászat, szépség és művészeti sziget, színes színpadi programok, kirakodóvásár, gyerekfoglalkozások, ájurvédikus táplálkozás tanácsadás, karma labirintus, dobshow, fűszerek, harcászati bemutató, színház, asztrológia, virágfüzér fűzés…

Az ősi India varázslatos világába kalauzol el ez a rendezvény. Ha kíváncsi vagy India mesés világának csak egyetlen szeletére is, vagy egyetlen nap alatt megismernéd az összeset, látogass el fesztiválunkra a Lélek Palotájába, ahol tematikusan felépítve, lépésről lépésre fedezheted fel az ősi félsziget titkos tanításait. Filozófiájától indulunk, amely a kultúra alapköveit fekteti le, és megtapasztalhatod mindez hogyan hatja át a hétköznapok tennivalóit a főzéstől és étkezéstől kezdve az öltözködésen át a gyermeknevelésig vagy éppen az építészetig és gyógyászatig.

Esküvő

Fesztiválunk színes programokon keresztül vezet be titeket a kultúra rejtelmeibe, többek között lesz egzotikus tánc, tradicionális zene, esküvő tűzceremóniával, és akár te is átváltozhatsz egy indiai hercegnővé, hagyományos viseletbe öltözve megismerheted az indiai ékszerek jelentését, a díszítési és sminkelési praktikákat ezt henna és testfestéssel fokozva a Szépség Szigetnél.

Kipróbálhatod India méltán híres ízvilágát a Gasztro Szigeten, ahol a látványfőzésnél akár néhány tippet és trükköt is elleshetsz a hagyományos ételkészítési eljárások közül.

Az Ájurvéda standon hasznos információkat kaphatsz az egészséged megőrzéséhez, és a kiegyensúlyozott napirend kialakításához, valamint Vasztu tanácsadónk segítségével még életedet is sikeresebbé teheted a térrendezés megismerésével és alkalmazásával.

A gyermekeiteket pedig játékos úton és kézműves foglalkozásokon keresztül vezetjük be az indiai tradíciókba. A helyszín kis játszótérrel és pelenkázóval is rendelkezik, reméljük ezzel a családok számára is kedvet biztosítunk a rendezvényhez.

India varázsa Fesztivál, Búcsú, gyermekprogramok

India kultúrájához szorosan hozzátartozik a jóga és meditáció filozófiája és gyakorlata, ami hozzásegít a valódi önismerethez, test és lélek harmóniájának megteremtéséhez. A Karma-labirintus, a mantra-ösvény és a reinkarnációs szerepjáték által többet is megtudhattok a Védák önismereti és pszichológiai technikáiról.

A fesztivál Művészeti Szigetében festhettek vászonra, mandalát selyemre, készíthettek kövekkel díszített indiai képeket, karkötőket, fűzhettek virágfüzért és saját  krémparfümöt is készíthettek szakemberek vezetésével.

Ezeken kívül íjászat, indiai bazár, hangszersziget, a Környezetvédelem Éve jegyében ökoporta, és hennafestő kiállítás várja a kedves vendégeket. Az indiai esküvő tűzceremóniával pedig a nap egyik fénypontja 12.00 órakor, a legkedvezőbb csillagászati időpontban! Találkozzunk egy igazi nyárbúcsúztató fesztiválra Óbudán a Lélek Palotájában!

Színpadi műsor:
10:00 Zenei bemutató tradicionális hangszerekkel
10:30 Megnyitó – Dr. Demeter Gellért III. kerületi önkormányzati képviselő
10:40 Köszöntő
10:45 Raszésvari kislánytábor táncbemutatója
10:50 Fuvola előadás – Matuz Gergely fuvolaművész
11:10 Táncbemutató hegedű és dob kíséretével
11:35 A Taurin cirkusz előadása
12:00 Tabla bemutató – Rajesh Gangnani az Indiai Nagykövetség képviseletében
12:10 Kathak táncbemutató – Saumya Shukla az Indiai Nagykövetség képviseletében
12:30 “Ki vagyok én” című önismereti előadás
12:45 Védikus esküvő
13:50 Indiai táncdráma – Gaura-váni tánccsoport
14:05 Harcművészeti bemutató
14:30 Jóga bemutató – Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola jógamester szakos végzős diákjai
14:50 “Az utolsó busz”című színdarab
15:40 Odissi táncbemutató
16:00 Dobshow
16:10 Modern indiai tánc
16:30 Bűvész show – Zsírai Lajos előadóművész
17:00 Tai Chi bemutató – Békefi András Tai Chi és Kung Fu oktató
17:10 Bharatanatyam táncbemutató – Gaura-váni tánccsoport
17:30 Zenei bemutató tradicionális hangszerekkel

Belépők: 1200Ft/felnőtt és 800Ft/nyugdíjas, diák. 14 éves kor alatt a belépés ingyenes!
Óbudai lakosoknak, lakcímkártyával extra kedvezmény vehető igénybe a Krisnások 10 éve Óbudán programsorozat keretében – kérjük mutassák be az igazolványt a kedvezményt kérve! Köszönjük!
Helyszín: Bp. III. kerület, Csillaghegy
I. Bejárat: Lehel u. 15-17.
II. Bejárat: Attila u. 8.
Tel: 06 30/643 3113
Jelentkezés árusítóknak: [email protected]
Weboldal: www.lelekpalotaja.hu
>> Facebook esemény itt <<

India varázsa Fesztivál