Július 2.: Főiskolánk programjai a Szekérfesztiválon

Admin Budapest programajánló, Hírek, Programajánló

BHF Szekérfesztivál A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola – a korábbi évekhez hasonlóan – idén is részt vesz a budapesti Szekérfesztiválon, amely július 2-án, szombaton kerül megrendezésre.

Az ősi indiai hagyományt felelevenítő, de évtizedek óta már Nyugaton is elterjedt Szekérfesztivál amellett, hogy egy színes, vidám karnevál, egy évről évre megrendezésre kerülő, mély teológiai jelentéssel bíró vallásos ünnep is, és egyben a vallási sokszínűség, tolerancia fesztiválja is.

Az Úr szekerét húzó ünnepi menet 10 órakor indul a Vörösmarty térről, és kb. 13 órára érkezik meg a Városligetbe, ahol egészen 20 óráig India Fesztivál várja az érdeklődőket.

A fesztiválon a Főiskola sátrában érdekes ismeretterjesztő, filozófiai előadásokkal, játékokkal, népszerű jóga-szakkönyvekkel várunk mindenkit, akit érdekel India filozófiája, kultúrája, a jóga, a meditáció és az ősi védikus bölcselet.

Előadások a BHF sátrában:

14.00 – 15.00: Bakaja Zoltán (Sjámaszundara dásza): Jógaóra a csatamezőn

15.00 – 16.00: Tasi István (Isvara-Krisna dásza): A boldog élet tíz alaptörvénye

16.00 – 17.00: Képes Andrea: Belső béke – út a meditációig

17.00 – 18.00: Dr. Tóth-Soma László (Gaura-Krisna dásza): Akadályok a jóga gyakorlásában

Iskolánk tanáraival hallgatóival a színpadi programban is találkozhatnak:

14:25-től megtekinthetik oktatóink és végzős hallgatóink Varázslatos ászanák című közös jógabemutatóját, majd 16.45-től meghallgathatják iskolánk egyik kiváló tanára, Tasi István (Isvara-Krisna dásza) A védikus filozófia testközelből – című előadását.

Szertetettel várunk mindenkit!

A 23. Szekérfesztivál hivatalos honlapja: http://szekerfesztival.krisna.hu/

BHF Szekérfesztivál