Karácsonyi ételosztás a Blaha Lujza téren – mi így töltöttük az ünnepeket

Admin Hírek

Karácsony alkalmából az Ételt az Életért Alapítvány, a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének humanitárius programja közel 10 ezer adag meleg ételt és 6000, egyenként több mint 20 összetevőből álló tartós élelmiszercsomagot oszt ki országszerte a rászorulók között.

Országos összefoglalónk ITT olvasható >>

A karácsonyi akciók csúcspontja a 3 napon át tartó kiemelt karácsonyi ételosztás a fővárosi Blaha Lujza téren. Itt naponta 1500 db hidegcsomag és 1600 adag ebéd, tea és édesség várja az érkezőket. Az ételosztást évről évre hírességek is segítik, kifejezve elhivatottságukat az Ételt az Életért Alapítvány céljai és humanitárius tevékenysége iránt. Részt vesz Moldvai Kiss Andrea, Réz András, Vándor Ágnes, Fischer Iván, Vadon Jani, Vasvári Csaba, Marjai Judit, Larion Zoé és Bányai Miklós, valamint  december 26-án a NOÉ Állatotthon is, akik a rászorulókat négylábú kedvenceik ellátásában, kutya-cica táppal segítik. (Kérik, hogy a térre, az ételosztásra senki ne hozzon magával állatot!)

Az ételosztásokon csekély jövedelmű családok, betegség vagy rokkantság miatt hátrányos helyzetűvé vált emberek, kiskeresetű családok, munkanélküliek, kisnyugdíjasok és olyan sokgyermekesek vesznek leginkább részt, akik a téli időszakban választani kényszerülnek: vagy közmű számláik maradnak befizetetlenek, vagy nem tudnak orvosságot venni, vagy az asztalra nem jut elég betevő. A családoknak komoly megtakarítást jelent a Blaha Lujza téri ételosztás.

“A legnagyobb kihívás a karácsonyi időszakban a hideg és a rossz idő. A hosszas sorbanállást elkerülendő évek óta dupla osztósoron szolgáljuk ki vendégeinket, vagyis párhuzamosan két sávban osztjuk ugyanazokat az élelmiszereket. A helyszínre érkezők sorszámozott karszalagot kapnak, ami garantálja, hogy nekik biztosan fog jutni a csomagból és az ételből. A karszalagokat legelőbb 9 órakor vehetik át a résztvevők, ezért kérjük, senki se fagyoskodjon hajnaltól kezdve a téren. A nagykonyhánkon a főzőüstöknek ilyenkor maximális a kihasználtságuk, igyekszünk mindenki terhein enyhíteni” – mondja Szilaj Péterné szóvivő, a szervezési munkálatok közepette. “Az egyetlen, amit az Ételt az Életért munkatársai ilyenkor kívánnak, hogy legyen jó idő. De ha szakad a hó, mi akkor is itt leszünk, hisz ez a kötelességünk” – emeli ki.

Tudtad?
Az Ételt az Életért kiemelt ételosztásaiban naponta 120-150 önkéntes segédkezik.
A szakácsok reggel 4:30-kor kezdik a főzést, naponta kb. 250 liter teát, 160 liter darapudingot és 800 liter meleg egytálételt készítenek.
Az ételosztó autók és teherautó naponta négyszer fordul.
Az ételosztáson bárki részt vehet, aki végigállja a sort!

Láthatatlan segítő kezek – Sokszorozd meg erőnket Karácsonykor!

A karácsonyi akciókban számos lelkes önkéntes részt vesz, s noha a helyek az ételosztó pultnál sajnos limitáltak, a programot láthatatlan kezekkel is segítheted. Hogyan?

Sokszorozd meg erőnket pénzbeli adományoddal, így meghosszabbítod ételosztó pultunkat, még több tételt varázsolsz ezzel az asztalokra, és segíted az élelmiszerek mozgatását, fuvarozását a helyszínek között!

A 13600/33-as kódú Adhat Adományvonalon keresztül hívásoddal vagy sms-eddel bruttó 250 Ft-tal segítheted munkánkat!

www.karitativ.hu