Karácsonyi könyvvásár a Debreceni Govindában

Admin Hírek, Programajánló

DebrecenHa szerettek olvasni, a Debreceni Govindában kedvetekre válogathattok a szép és tartalmas könyvek között! Íme néhány ízelítő könyveink közül: Prabhupāda: Egy bölcs ember élete és öröksége; Születésen és halálon túl; Mantrázz; Kṛṣṇa-könyv; Bhagavad-gītā; Srīmad-Bhāgavatam. Könyveinket az Étterem nyitvatartási idejében, valamint programjaink alkalmával is megnézhetitek, ill. megvásárolhatjátok. Az alábbiakban olvashattok róluk néhány rövid leírást.

Bhagavad-gītā:
„A lenyűgöző Bhagavad-gītā határozott képet ad, segítségével felfoghatjuk az indiai vallás és filozófia egészét és végső célját.”
„Albert Einstein, (…) Albert Schweitzer, (…) J.W. von Goethe, (…) Szentgyörgyi Albert, Gandhi és még sokan mások, mind csodálói voltak a Bhagavad-gītānak.”
(részletek a könyv előszavából)

Születésen és halálon túl:
„Van-e élet a halál után? Śrīla Prabhupāda arról beszél, hogyan vándorol a lélek egyik testből a másikba, s elmondja azt is, hogyan ér véget a születés és halál körforgása, ha eljutunk végső otthonunkba.”
Prabhupāda: Egy bölcs ember élete és öröksége
„Śrīla Prabhupāda Abhay Charan De néven született Kalkuttában, Indiában, 1896. szeptember elsején. (…) szülei a bengáli szokásokhoz híven megbíztak egy asztrológust, hogy készítse el a gyermek horoszkópját, s a kedvező jelek láttán örömük határtalan volt. Az asztrológus különleges jóslatot mondott: amikor a gyermek felnő s hetvenéves lesz, átkel az óceánon, és a vallás nagy prófétájaként száznyolc templomot nyit majd.”
„Az amerikaiak számára Prabhupāda és tanítása a semmiből tűnt elő, ismeretlenül és váratlanul – „Olyan volt, mint Aladdin lámpájából kiszabadult dzsinn” – , aṁ valójában egy több évszázados kultúra rendíthetetlen képviselője volt.”
A könyv a különleges képességekkel rendelkező, rendkívül szerény és tehetséges, hitében tántoríthatatlan Śrīla Prabhupāda életét, tanításait tarja elénk, tanítványai visszaemlékezéseivel. E könyvből kicsit mī magunk is megismerhetjük a személyét, valamint a példaértékű odaadását és töretlen lelki erejét.
Śrīla Prabhupāda-ról szól az idén magyarul is megjelent könyv: a Mantrázz, mely angol nyelven is kapható a Govindában (Chant and Be Happy).

Srīmad-Bhāgavatam:
„A Srīmad-Bhāgavatam (…) a nagy szent, Śrīla Vyāsadeva ajándéka az emberiségnek.”
„Történetei titokzatos utazásra viszik az olvasót: a transzcendentális világba (…)”
Kṛṣṇa-könyv:
Ez a könyv „az ősi indiai szentírás, a Srīmad-Bhāgavatam tizedik énekének feldolgozása”.
„Śrī Kṛṣṇa evilági kedvteléseit beszéli el, rendkívül lebilincselő s mindenképpen az olvasó lelki gazdagodását szolgáló módon.”

Információk: 
4028 Debrecen,
Magyari u. 2.
[email protected]
+36-30-986-42-73

Könyvek Debrecen