Mantra Piknik Budapesten

Admin Budapest programajánló, Hírek, Programajánló

A zenés élmény egészen új dimenzióit nyitja meg a hagyományos indiai dallamokat és mantrákat nyugati örömzenéléssé fokozó spontán mantra-estek sora. Parkokban, köztereken, amíg csak jókedvvel és szusszal bírják a résztvevők. A program ingyenes, bárki csatlakozhat, kihagyni pedig tényleg nem érdemes.

“Lezárták a Szabadság hidat és sok ember járt arra, csak úgy “lógni”. Támadt egy ötletem” – meséli a spontán mantrakommandó egyik szervezője – “ tarthatnánk bhajanokat a hídon, így hallhatnák az arra járó emberek is az Úr Szent Nevét. Egy barátom megszervezte az eseményt a facebookon. Először csak gitárt vittem és egy-két karatalon, csörgőn kívül nem is volt más hangszer. Hamar rájöttem, hogy hangosításról is gondoskodni kell.”

A mantra-piknik a Szabadság hídon rendszeresen bejáratott, kedvenc programmá vált. Krisna-hívők, főiskolájuk, a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola hallgatói és más érdeklődők csatlakoztak hétről hétre a kezdeményezéshez. Alkalmanként 10-15 fős zenészcsapat és persze a nagyszámú hallgatóság vidám zenés esteket szervezett, amit a híd megnyitásával a hűvös idő beálltáig a Margitszigeten folytatnak.

A mantra piknik ősszel és télen termekben, főleg jógastúdiókban folytatódik majd a tradicionális indiai zenei stílusokkal bhajanokkal és kírtanákkal.

Itt lehet követni az akciókat >>

kirtan, bhajan, mantra piknik