Miért figyeljük az égbolt jelenségeit?

Admin Életmód, Hírek

Az égbolt csillagainak, kapcsolódásaiknak és azok hatásainak a megfigyelése több ezer éves múltra tekint vissza az ősi indiai, másnéven védikus kultúrában. A védikus tudományok, így a védikus asztrológia is egyidős az emberiséggel és a teremtett univerzummal, hiszen a bolygók pályájukon a Legfelsőbb Úr akaratából keringenek, a mozgásukkal leírható változások életünkben szintén az Ő kegyéből válnak analógiákká. Az “amint fent, úgy lent” elve, az égi és földi zónák közötti misztikus összefüggés is az Ő elrendezésén alapszik.

AuroraAustralis_Fry

Indiában a csillagismeret a mai napig a hétköznapi tudás és élet része, s így volt ez nyugaton is a középkorig, amikor még a 7 szabad művészet egyike a csillagászat volt. Hippokratész szerint senki sem nevezetheti magát orvosnak mindaddig, amíg meg nem értette az asztrológia tudományát, ehhez képest napjainkban már a csillagképet és bolygókat sem ismerjük fel az égen, nemhogy életünket a természet járása szerint, a világ nagyobb periódusai szerint alakítsuk. Ahogy egy Krisna-hívő szerzetes India asztrológiai fejlettségét illusztrálta: „Indiába érkezésemkor a riksás is a születési csillagképemről érdeklődött” – ilyen az, amikor tudatában vagyunk annak, mi történik velünk a kozmoszban.

Az égbolt jelenségeit figyelgetve számos fontos előrejelzést adhatunk, nem csak egészségügyi, de olykor pénzügyi, vagy társadalmi jelenségek modellezhetők, vannak sikeres, jó, és nagyon káros napok.

Kéthetente megjelenő hírlevelünk “Égbolt” rovatában hónapról hónapra a legfontosabb asztrológiai jelenségeket taglaljuk. (A hírlevélre ITT tudsz feliratkozni.)

StarryNight-of-Brazil_LinesTafreshi # sls

A januári égbolt

Január havában és február hónap elején – a pontos csillagászati adatokkal számolva, tehát a precessziót is figyelembe véve a Nap még a Bak csillagképben jár. (A Vízöntőbe majd csak február közepén fog belépni.) A Bakban a Nap nagyon gyenge, az északi féltekén pedig emellé még hideg téli idő van, ami miatt erősítenünk kell a belső hőt, tüzet. Érdemes ezért táplálni a Napot, az Agnit, a gyomor tüzét testünkben, a déli étkezéskor melegítő gabonaételekkel, sárga színű gyümölcslevekkel, lekvárokkal. Vigyázzunk egészségünkre, mert az immunrendszer most gyengébb és a belső hőt kizárólag láz formájában képes megemelni! Túlvagyunk a napfordulón. Január közepétől július közepéig azonban az északi, emelkedő pályáján jár a Nap, ami azonban kedvező, hiszen ez az évnek az élettel teli, növekedést hozó, gyarapodó fele, bátran tervezz, légy aktív, sportolj!

Január végén a Ráhu belép az Oroszlán jelébe a Jupiter mellé, ezáltal számos kedvezőtlen társadalmi jelenség indulhat el, és furcsa pénzügyi spekulációknak lehetünk tanúi a világban. Ez az együttállás ugyanakkor különösen érzékennyé teszi a zsigereket, epe-, máj-, hasnyálmirigy-, és gyomorbántalmakra, fekélyes bajokra kell figyelni az arra érzékenyeknél. Étkezzünk könnyűen, fontos a fűszerszegény, és nagyon hasznos a húsmentes diéta most.

A Szaturnusz és Mars elhelyezkedése végett a vesék, húgyutak és a női szervek nagyon érzékenyek lehetnek a hidegre – lányok, fiúk, figyeljetek egészségetekre!

A Vénusz és a Merkúr Nyilasban való találkozása végett most áhítjuk a szakrális témákat, spiritualitást, tanulmányokat, felsőoktatást és tudásátadást, s a szakrális művészeteket. Hódoljunk ezeknek.

Fodor Kata

Fotó: apod.nasa.gov
http://singapore-sky.blogspot.hu/