Mire vigyázzunk a május végi csillagállásnál?

Admin Életmód, Hírek

Május végén változékony napoknak nézünk elébe. Nem csak az időjárásban, tágabban az űr-időjárásában is. Május 20. idén nemcsak az 1%-os bevallások határideje, hanem egy jeles vallási ünnep is, amikor Krisna egy erőteljes formáját mutatta meg híveinek. Az oroszlántestű Nriszimha forma a jámbor hívő emberek védelmezőjeként ismert, de a negatív hatásokkal szemben haragos, vad arcát mutatja. Ezen a napon legyünk óvatosabbak, kerüljük a világi tennivalókat, szerződéskötéseket és figyelmünket fordítsuk a lelki tevékenységekre.

A hétvége elég feszülten telik majd, hiszen a Skorpióban álló gyenge telihold a Mars és Szaturnusz párosa mellé sorol be. Agresszív, stresszes napok ezek, amikor jobb, ha minden veszélyes elfoglaltságtól, extrém hobbitól távol tartjuk magunkat. A terrorveszély, háborús konfliktusok felerősödhetnek ezekben a napokban. A földrengések ezekben az időszakokban szökőár jelenségekkel folytatódhatnak.

A Jupiter hosszú idő után direkt irányba kezd haladni, ami új perspektívákat ad a pénzügyek megtervezésében. Mégis most, a Ráhu démonbolygó felé haladva, miközben a Kos jegyében jár a Merkúr, könnyelmű, hirtelen pénzügyi döntéseket hozhatunk.

A Nap és a Vénusz már a Bika jelében jár. Ebben az időszakban kicsit lustábbak, lassúbbak lehetünk, jobban szeretünk az ételeknek, érzéki élvezeteknek hódolni. Kedvező ez az időszak zenei, művészeti fesztiválok tartására, valamint kertművelésre, szabadföldi munkák végzésére és a tehénvédelem feladatainak ellátására. A gyümölcsök érése váratlanul beindul a napokban, és szinte átmenet nélkül köszönt be a nyár.

A hónap második fele kedvező a különféle böjtök tartása. Jól lehet fogyókúrázni is, annak ellenére, hogy nehéz, kihívásokkal teli lesz próbálkozásunk, az önmegtartóztatás ebben az időszakban nagyon eredményes. Jó hatással van az elmére és a testre egyaránt. Kedvező lehet most egy gyümölcs-kúra léböjt is, ha megfelelő szakmai felügyelet mellett végezzük. A Skorpiótól a Bikáig tartó fogyó holdszakaszban most az elengedés, az anyagi birtoklások, ragaszkodások és berögződések elengedése, a lelki transzformáció kap kiemelt szerepet, erre 30 éve nem látott lehetőség a mostani Skorpió-állás. Érdemes elmenni egy meditációs, spirituális hétvégére, programra. A hónap utolsó napjaiban a humánusság, az emberség témaköre kap majd kiemelt szerepet.

Fodor Kata