Ősi bölcsességek és mantra-meditáció

Admin Hírek, Programajánló

„A tudósok próbálják kiszámítani ennek az anyagi világnak a kiterjedését, de elkezdeni sem tudják. (…) Ha nem ismerhetjük meg az anyagi világot, hogyan ismerhetnénk meg azt, ami mögötte van? A lényeg az, hogy hiteles forrásból kell tudást szereznünk.”

„E tudás által az ember megértheti, ki ő, (…), mi az anyagi világ, miért jöttünk ide, miért kell keresztülmennünk annyi gyötrelmen és nyomorúságon, s miért kell meghalnunk.”

(Srila Prabhupada)

Ha érdekelnek ezek a kérdések, szeretnél szép történeteket hallani hajdan élt hősökről és bölcsekről és tanításaikról, vagy csak szeretnél részt venni egy zenés péntek esti programon, várunk szeretettel a Debreceni Govindában!

Minden reggel 7 órakor ősi történetek olvasásával és egy kis lelki útravalóval kezdjük a napot, péntekenként pedig este 6 órától közös énekléssel egybekötött zenés Mantra-Yoga Estet tartunk!

„A legintelligensebb emberek közé tartozott Pariksit Maharaja, az egész világ nagyszerű királya, akit véletlenül megátkozott egy brahmana, hogy egy kígyó marásától találkozzon a halállal hét napon belül. (…) Amikor a király értesült a szerencsétlen átokról, azonnal elhagyta fényűző otthonát, s a Gangesz partjára ment – amely városához közel volt –, hogy felkészüljön közelgő halálára. Mivel nagyszerű király volt, szinte minden nagy szent és tanult tudós összegyűlt azon a helyen, ahol a király koplalt anyagi teste elhagyását megelőzően. (…) A nagy király (…) a következő fontos kérdéseket tette fel a nagy szentnek, Sukadévának: „Kedves uram, (..) Halálom küszöbén állok. Mit kell tennem ebben a kritikus órában? (…) Kérlek, adj nekem útmutatást ebben a kritikus pillanatban!

A nagy szent, akit a király ilyen udvariasan megkért, hitelesen válaszolt a király minden kérdésére (…)”

„A Srimad-Bhagavatam (…) Pariksti Maharaja életét érintő aktuális történelmi tényekkel kezdődik.” (részletek Az önmegvalósítás tudománya című könyvből)

Ebből a könyvből, a Srimad-Bhagavatam-ból olvasunk részleteket hétfőtől csütörtökig, reggel 7 és 8 óra között, péntekenként pedig a Caitanya-caritamrita c. könyvet tanulmányozzuk.

Péntek esténként közös éneklésre és zenés meditációra hívunk benneteket! Felejtsük el a fárasztó hétköznapok gondjait, és éljük át a mantra-meditáció felszabadító hatását! A program végén pedig kóstoljátok meg ételkülönlegességeinket!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Mantra-Yoga Estek: Péntekenként, 18-20 óráig, az alábbi időpontokban:

Június 3., 10., 17., 24.

További információkat találtok a Debreceni Govinda facebook-oldalán, valamint a www.harekrisna.hu weboldalon.