A pudla Indiában a legegyszerűbb csemegének számít, amit minden felnőtt és gyermek ismer, nálunk a sárgaborsóliszt kevéssé ismert alapgabona, de a gluténmentes ételek iránti igény növekedésével most méltán megérdemelt szerephez jut!
Hozzávalók:
20 dkg sárgaborsó liszt,
5 dkg finom liszt, vagy csicseriborsó- / kukoricaliszt gluténérzékenyeknek
3/4 kk kurkuma,
1,5 kk só,
1/2 kk frissen őrölt fekete bors,
1 kk őrölt koriander,
2 ek finomra vágott petrezselyem,
3 dl hideg víz,
2 közepes paradicsom,
1 pritamin paprika,
ghí vagy növényi olaj a sütéshez,
3 ek citromlé
Egy nagy edényben összekeverjük a sárgaborsó lisztet, a finom lisztet, a kurkumát, a sót, a frissen őrölt fekete borsot, az őrölt koriandert és a finomra vágott petrezselymet. Lassanként hozzákeverjük a vizet. Sűrű palacsinta tésztát kapunk. Nem baj, ha túl sűrűnek tűnik, hiszen a paradicsom még hígítani fog rajta.
Hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot és paprikát. 10-13 cm átmérőjű palacsintákat sütünk belőle. Citromlével megfröcsköljük, forrón tálaljuk.