Szeptember 17.: Ételt az Életért Program az Óbudai Pikniken

Admin Budapest programajánló, Ételosztás, Hírek, Programajánló

Minél kisebb egy-egy közösség, annál jobban ismerik egymást a tagjai. A falvakban szóbeszéd útján terjednek a hírek… Az ottani emberek tisztában vannak környezetük szabályaival, múltjukban gyökerező hagyományaikkal és az események nyomán adódó feladataikkal is.

A nagyváros lakói hozzájuk képest sokkal kevesebb tudással rendelkeznek a közelükben élő többiekről, hiányzik a személyek közti bizalom, mely a közvetlen információcsere alapja. (…) Az óbudai közösségépítő munka ennek a jól ismert jelenségnek az ellensúlyozására tesz kísérletet. Ugyanis lelki komfortérzésünk nem a zavaró jelenségek és személyek háttérbe szorításával, hanem együttműködés által, a minket érintő dolgok közös alakításával őrizhető meg. Ehhez kétségtelenül kell némi nyitottság, de csak az új kapcsolatokból, találkozásokból, közös élményekből meríthető a hozzá szükséges erő.

Az Óbudai Piknik, a kerületben működő civil szervezetek seregszemléje kitűnő kerete lehet az egymás felé nyitásnak, miközben igazán sokrétű hétvégi szabadidős programot is jelent. Színpadi előadások, különböző gyermek- és sportprogramok, főzőverseny, bemutatók, tánc és éneklés várja életkortól függetlenül az érdeklődőket.

A rendezvényen az Ételt az Életért Program is részt vesz, amely a kerület szociális és karitatív tevékenységében minden nap aktívan is részt vesz. Ezúttal egy vegetáriánus ebédre, piknikezésre várják a kerületi lakosokat.
Helyszín: Táncsics Mihály u. 24. (Vargabetű Klubműhely székhelye)

12.00-14.00 Ingyenes ételosztás. Ez alkalomból 380 adag székelykáposztával, hozzá pékáruval, gyümölccsel vagy édességgel készülünk. Szeretettel várjuk azokat a rászoruló és érdeklődő résztvevőket, akik szívesen elfogyasztanak egy finom meleg ebédet.

www.obuda.hu

www.kulturkozpont.hu

További részletek >>

Fotó: Móricz Csaba

Fotó: Móricz Csaba