Tavasz-váró zenés meditáció a Debreceni Govindában

Admin Hírek, Programajánló

“Az emberi életnek az a célja, hogy értékekre tegyünk szert.” (Śrīla Prabhupāda)

Ha a fárasztó mindennapok után szeretné kicsit lecsendesíteni az elméjét,
ha érdekli, hogy egy ősi filozófia milyen választ és alternatívákat kínál napjaink fogyasztói kultúrájával szemben,
vagy ha szeretne kikapcsolódni, és részt venni egy jó hangulatú, zenés esti programon, látogasson el a Debreceni Govindába!

Govinda Debrecen
“Az emberi társadalom szenvedésének oka (..) a vágy, hogy uralkodjunk az anyagi természeten.”

Az emberiség évezredek óta keresi önazonosságát, eredeti természetét és az örökké tartó boldogságot. Sokan, sokféleképpen próbálták megérteni a titok nyitját, a tapasztalatok mégis azt mutatják, a világban nem szűnt meg a szenvedés. Ám ha meg tudjuk fejteni, kik vagyunk valójában, és milyen külső hatások, kötőerők rabjai vagyunk, megérthetjük azt is, hogyan tudunk valódi természetünknek megfelelően cselekedni, igazi értékekre szert tenni és kiegyensúlyozott életet élni.
Hétköznap reggelenként, 7-8 óra között ezekről a kérdésekről tartunk előadást, a SrīmadBhāgavatam, valamint a Caitanya-caritamrita című, ősi bölcsességet tartalmazó könyvek verseinek és hozzá fűzött magyarázatának értelmezésével.

Gondolatok a SrīmadBhāgavatamról:
“Megfelelő hallgatásával az élet tisztátalan célja, az anyag fölötti uralkodás vágya enyhül, s az emberek a világ minden részén képesek lesznek békés, tudással és boldogsággal teli életet élni.” (részlet a SrīmadBhāgavatam 2. ének 2. fejezetéből)

Péntek esti zenés meditáció: MantraYoga Estek: Március 4., 11., 18., 25., 18-20 óráig

A lelki töltődésre vágyók péntek esténként különleges hangulatú mantra-éneklésen és zenés meditáción vehetnek részt, a program zárásaként pedig ízelítőt kaphatnak az indiai konyha remekeiből.

Govinda Debrecen

Bővebb információk találhatók a Debreceni Govinda facebook oldalán, valamint a www.harekrisna.hu weboldalon.