Zenés nyári estek a Debreceni Govindában

Admin Hírek, Programajánló

„Sri Caitanya tanításaiból sugárzó tudáshoz juthatunk, s ezzel a tudással bárki komoly fejlődést érhet el a lelki életben.” (idézet Srila Prabhupada-tól)

Nyáron is várunk Benneteket a Debreceni Govindába többfogásos, indiai remekekből készült ebédre, reggeli előadásainkra, és péntek esti zenés programjainkra! Éljétek át velünk a közös éneklés és dinamikus meditáció élményét, erejét! Tapasztaljátok meg, milyen érzés, amikor lecsendesedik az elme a mindennapok nehézségei után, és megtanulhatjátok azt is, mit jelent  a maha-mantra. J

„Két természeti erő működik bennünk. Az egyikkel elhatározzuk, hogy ebben az életünkben lelki fejlődést érünk el, a következő pillanatban pedig a másik erő, maya, az illuzorikus energia azt mondja: „Miért vállalod magadra ezt a gondot? Élvezd csak az életet, és ne erőltesd meg magadat túlságosan!”

„A feledékenység hozzátartozik az élőlény természetéhez.” „Ilyen a feltételekhez kötött lélek – feledékeny. De e feledékenység hamar tovatűnik, ha követjük a tanítványi láncolat kijelölte utat.” (idézetek A bölcsesség királya c. könyvből)

Reggeli előadássorozatunk bárki érdeklődő előtt nyitva áll. Ezeken a reggeleken két ősi bölcseleteket tartalmazó könyvből, az ún. Srimad-Bhagavatamból és a Caitanya-caritamritából olvasunk verseket és hozzá tartozó magyarázatokat. Bár az egyes alkalmak – a versek közvetítette történetet követve – összetartoznak, bármelyik előadás önmagában is látogatható. Mindenkit szeretettel várunk! J

E programok hétköznap reggelenként, 7 és 8 óra között tartanak.

Aki járt már nálunk péntek esti programunkon, tudhatja, hogy a jó hangulatú közös éneklés, zenélés mellett egy dinamikus meditációval is várjuk vendégeinket! A dallamok könnyen követhetőek, a szövegét könnyű megtanulni – de persze szívesen látjuk azokat is, akik csak hallgatóságnak jönnének el.

E pénteki Mantra-Yoga Estek az alábbi időpontokban kerülnek megrendezésre:

július 8., 15. és 29., este 18 órás kezdettel (kb. 20 óráig)

 További információkért figyeljétek a Debreceni Govinda facebook oldalát is!