Nehéz időket jósolnak a bolygók júliusra – hogyan kezeljük?

Admin Hírek

Július elején még mindig az Ikrek jelében jár a Nap és kísérői is, ami a kommunikációs és üzleti képességeinknek, valamint a nyelvtanulásnak, tudományos munkának kedvez. Emellett azonban jó táptalajt biztosít a szórakozáshoz, gyermekes programokhoz és mindenféle utazáshoz, kikapcsolódáshoz is.

A Jupiter, bár próbálja lehagyni a démonikus Ráhu bolygót, mégis nagyon közel van hozzá, ezért ebben az időszakban nehéz a különféle vallásos gyakorlatok végzése, és kevésbé szerencsések a különféle tűzceremóniák. Ha hozzávesszük, hogy a Mars átmenetileg a Mérlegbe tranzitált, hátrafelé, akkor azt mondhatjuk, ezek a hetek különösen nem kedvezőek a házasságkötésre és párkapcsolati konfliktusokat, veszekedéseket rejthetnek magukban.

Ezt csak tetézi, hogy bár átütő erejű a Nap, és hosszúak a nappalok, már a Nap sötét, fogyó felében vagyunk, kezdődik az a 4 hónap, amikor az Istenek aludni térnek, a lemondott szerzetesek sem vándorolnak, hanem egy helyben maradnak, pihennek. A nyár végén – ahogy mondani szokták – a haldokló Nap még egy utolsót tombol erejével, tudván, hogy az évkörön már pusztulásra van ítélve.

Radhavallabha das

Radhavallabha das

Július 12-én azután a Mars visszalép a Skorpióba, s újból elkezd közeledni a Szaturnuszhoz, ez sajnos a világban tapasztalható erőszakos, káros és harci konfliktusok kiújulásához vezethet. A telihold előtti napokban ráadásul a Hold is ide, ebbe a legyengült pozícióba kerül, ez különösen sok feszültséget hordozhat magában. Nem alkalmas a különféle helyreállító műtétekre, valamint a beavatkozások során növelheti a vérzékenységet. Párhuzamosan a Merkúr és a Vénusz végre belépnek a Rákba és kicsit a családi örömöket, vidámságot helyezik az előtérbe, ezért ha képesek vagyunk visszahúzódni, a világ ügyes-bajos dolgaitól eltávolodni, békés, biztonságos helyre elvonulni, akkor szeretetben telhetnek ezek a hetek is.

Külön meg kell még említenünk egy külső bolygó hathatós és fontos helyváltoztatását, ez pedig az Uránusz megérkezése a Kos csillagképbe. Mivel az Uránusz a Marshoz hasonló hatású, ezért sajnos a forradalmaknak, a fejjel a falnak rohanó döntéseknek, a robbanékonyságnak, a természetben a vulkanikus tevékenységeknek, hirtelen kialakuló tomboló viharoknak és változékony időjárásnak, a társadalmak életében a meglepő és ijesztően gyors fordulatoknak kedvez. Növeli azonban a kreativitást, zsenialitást, szellemi munkát végző embereknél az új ötletek kialakulását. Érzékennyé teszi a fej zónáját, így a migrénes panaszoktól kezdve a komolyabb agyi, feji érrendszeri panaszokig okozhat gondokat, melyekre különösen a 42. és 84. életévükben járó személyeknek kell figyelniük.

A bolygók a következő hónapokra nehéz idők eljövetelét jósolják, de ne felejtsük el, hogy ez az állás még mindig az anyagi világtól való eltávolodásunk és a lelki élet felé fordulás lehetőségét hordozza magában. Önismeretre, jógafolyamatok gyakorlására, spirituális önkeresésre kiváló ez az időszak. A világban tapasztalható erőszakos cselekményeket már pusztán azzal is csökkenthetjük, ha a Mars, Uránusz és Szaturnusz kegyetlen hatásait saját életünkben is tompítjuk: ha figyelünk a tiszta életvitelre, vegetáriánus étkezést folytatunk, erőszakmentesen kommunikálunk, és békében élünk a környezetünkben élőkkel. Egy kis lépés – ezrek részéről – óriási lépés lehet a Földnek!

https://www.facebook.com/onlinehoroszkop