Február 28.: A Hegedű Királynői az Amrita Sher-Gil Kulturális Központban

Admin Budapest programajánló, Hírek, Programajánló

Dr M. Lalitha és M. Nandini hegedűkoncertje.
2017. február 28-án először láthatunk indiai hegedűművészeket az Amrita Sher-Gil Kulturális Központban: ‘A Hegedű Királynői’ – Dr M. Lalitha és M. Nandini érkeznek Magyarországra.
Helyszín: Amrita Sher-Gil Kulturális Központ (1025 Budapest, Búzavirág u.
14.) Időpont: 2017. február 28., 18.00.
Kapunyitás: 17.30
Figyelem! A belépés ingyenes, helyfoglalás érkezési sorrendben.
Regisztráció kötelező: http://www.indianembassy.hu/?p=137680

Mindenkit szeretettel várunk!

A nemzetközileg elismert hegedűművészeket, Dr. M. Lalitha-t és M. Nandini-t úgy emlegetik, mint a ‘Hegedű Királynői’-t. Két nővér – két kiváló zenész, akik elbűvölik közönségüket varázslatos zenéjükkel. Az egyetlen ázsiai duóként tartják számon őket, akik világzenét, dél-indiai klasszikus zenét, fúziót és nyugati klasszikus zenét is játszanak. Az “LN Nővérek” egy nagyhírű karnatikus zenét játszó család negyedik generációjának tagjai. Sokoldalúságuk és tehetségük számos zenei stílusban megmutatkozik. Sikerük mestereiknek is köszönhető: Sathguru Sri Santhananda Swamigalon kívül nagyapjuknak, V. Lakshminarayananak és szüleiknek, K. Muthuswamynak és M. Subbulakshminak. Az LN nővérek amellett, hogy egy különleges zenei hagyomány fáklyavivői, kifejlesztették saját, jól megkülönböztethető stílusukat is.

Legutóbbi együttműködésük nagybátyjukkal, a kétszeres Grammy-díjas hegedűmesterrel, DR L Shenkarral nagy tetszést aratott.

A tamilnadui kormánytól megkapták a Kalaimamani címet, amely a legmagasabb zenei és előadóművészeti elismerés Dél-Indiában.