Feltámadás, gyász, vigasz – Vallásközi Párbeszéd Társasága találkozója

Admin Hírek, Vallásközi - Egyházközi találkozók, Vallásközi - Hírek

A VAPATA, a Vallásközi Párbeszéd Társasága havi összejövetelét június 6-án a csillaghegyi Haré Krisna Kulturális Központban tartotta. A rendezvényen részt vettek katolikus teológusok, református lelkészek, a Bahá’i és a Brahma Kumárisz közösségek tagjai valamint a házigazdák részéről Krisna-hívő lelkészek.
 
A beszélgetés a 24.hu internetes oldal Isten tudja vallásközi rovatának és az azonos című válogatáskötet alapján indult el. A nap témája a feltámadás, gyász és a vigasz volt, a különböző felekezetek teológiájuk szerint adtak válaszokat a felmerülő fajsúlyos és fájó kérdésekre.
Mindenki beszámolt a vallásukra jellemző temetkezési szokásokról és arról, hogyan adnak vigasztalást a hozzátartozók számára.A felek megvitatták még a test és a lélek különbözőségét és egységét, valamint a feltámadás különböző jelentését teológiai szempontból.
A jelenlévők a Krisna-templom oltárát is megtekintették, ahol magyarországi viszonylatban az összes többi valláshoz képest is különleges imádat folyik. A vendégek az est folyamán a Krisna-hívők környezetében tapasztalható nagyfokú rendezettséget és tisztaságot méltatták és lelki békéről számoltak be, amit a helyszínen tapasztaltak.