Gyermeknapi fesztivál Óbudán és vidéki városokban

Admin Család, Ételosztás, Gyerekeknek, Hírek

Az Ételt az Életért Alapítvány nagyszabású ételosztással egybekötött játékos fesztivált rendez Gyermeknap alkalmából Óbudán, a Flórián téri parkolóban, 2017. május 27-én, szombaton, 11 órai kezdettel.

Ételosztás óbudaiaknak
Idén igencsak hűvös, esős tavasz köszöntött ránk, mely a megszokottnál dúsabb és zöldebb köntösbe öltöztette Budapest utcáit, tereit. Ebben az üde májusi környezetben kerül megrendezésre szabadtéri játszóházzal egybekötött Gyermeknapi ételosztás az óbudai Flórián térrel szemközti parkolóban, a Szőlő utca és Vörösvári út sarkán. Az ingyenes gyerekprogramokkal párhuzamosan 800 adag meleg étel és tartós élelmiszercsomag kerül kiosztásra az óbudai családsegítő által kiértesített helyi rászorulók között.

Az ízletes zöldborsófőzelék, friss pékáru és indiai darapuding mellett minden ellátott egy fejenként 20 összetevőből álló élelmiszercsomagban részesül. A csomag tartalma előreláthatólag tészta, cukor, liszt, rizs, citromlé, margarin, datolya, mazsola, Pufi sós extrudált kukoricapehely, szőlőcukor, háztartási keksz, Mesefit keksz, túró rudi, tömlős sajt, cornflakes reggelizőpehely, csokoládé, kenyér, banán/alma, konzervek, mosogatószivacs és gyufa lesz.

A programon részt vesz az Összefogás Óbudáért Egyesület is, akik játékszereket és édességet osztanak majd, valamint logikai játékokkal foglalják le az érdeklődő gyermekeket.

Ahogy az évek során azt már megszokhattuk, ezúttal is részt vesz a rendezvényen Bús Balázs polgármester úr, aki évek óta támogatja a kerületben folytatott szegényélelmezési tevékenységet.

A rászoruló lakosság számára rendelkezésre áll majd a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egészségügyi segítséget nyújtó mozgó orvosi rendelője (MOR), ahol a konzultáció során alapvető gyógyszerekben, vitaminokban, egészségügyi és szociális tanácsadásban részesülhetnek majd a betegséggel küzdő emberek.

Szabadtéri játszóház minden gyermeknek
Gyermeknap alkalmából ingyenesen igénybevehető játékos programokkal is kedveskednek a szervezők, bármely odaérkező kicsinek, vagy családnak. A rendezvény palettáján szerepel ugrálóvár, lufihajtogatás, izgalmas kézműves foglalkozások, indiai arcfestés és élő zene. Az apróságoknak lehetősége nyílik majd kipróbálni egy igazi tűzoltóautót is, beülni a vezetőfülkébe, vagy pumpás vizes tömlővel célba lőni. A játszóház minden résztvevőjét megvendégeljük egy nagy pohár limonádéval és édességgel!

Nagy szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Gyermeknapi meglepetések az ország több pontján
A gyermeknap alkalmából vidéki helyszíneken is ünnepi akciókkal készülnek az Ételt az Életért önkéntesei. Debrecenben a hagyományos hétvégi ételosztás könyv- és játékosztással egészül ki, itt a helyi családsegítő szolgálat által delegált családokat várják. Pécsett május 25-én lesz melegétel, édesség és játékosztás is a rászoruló családok számára, Szolnokon a Kornéliusz Háza Missziós Egyesület meghívására több mint 100 gyermek és kísérője számára készülnek finomságokkal a program önkéntesei. Kaposváron pedig a fogyatékkal élők iskolájában várják a gyermekeket ajándékokkal a közelgő gyermeknap alkalmából.
 
www.karitativ.hu