Június 4.: Magyarországi Hennafesztivál és Indiai Szépségnap

Admin Hírek, Krisna-völgy programajánló, Programajánló, Sajtópont

A keleti kultúrának mindig nagy vonzereje volt a nyugati országokban. A fűszeres ízek, az aromás illatok, a gyönyörű kelmék, a gazdagon kidolgozott ékszerek, az egzotikus táncok, a tradicionális hangszerek és dallamok, az ősi bölcsesség, az asztrológia, az Ájurvéda, és a jóga, mint egyfajta kuriózum ragadta meg a figyelmet. 

Áldás kísérjen utadon
A június 4-én megrendezésre kerülő Hennafesztiválra, azon kedves vendégeket várjuk, akiket az indiai hölgyek szépségének titkai csábítanak. A mai szintetikus világunkban nagy rejtély, hogyan sminkeltek és díszítették magukat oly művészi kiválósággal, mégis természetes szépítőszerekkel a keleti nők. A fesztivál szépségszalonjában választ adunk e kérdésekre, bepillantást engedünk a titokba, és lehetőséget is a kipróbálására.

A nap központi témája természetesen a henna lesz, amely a test dekorálásának alapvető eszköze. A henna egy virágos cserje, amelynek levelét először megszárítják, majd leőrlik, és végül átszitálják. Így kapjuk a hennaport, melyből aztán egyéb segédanyagokkal, mint illóolaj, citrom és cukor, kenhető pasztát készítenek. Ezt viszik fel a bőrre gyönyörűen megszínezve és művészi mintákkal ellátva tulajdonosát. A henna jelentése áldás. Ezért esküvők alkalmával különösen gazdagon díszítik a menyasszonyt előző este, hogy sok áldással legyen kísérve élete új fejezetében. A henna egyéb kozmetikai és gyógyászati célra is kiválóan alkalmazható, mint pl. hajápolás, hajfestés, körömápolás valamint gombaölő és bőrápoló hatása is ismert.

Rendezvényünkön számos hennafestő részvételével, bárki készíttethet magának álmainak megfelelő mintákat. A henna „tetoválások” akár 3 hétig is gyönyörűen megmaradnak a bőrön igazi nyári ékszerként. Aki elsajátítaná a hennafestés rejtelmeit, június 3-án részt vehet egy kezdő hennafestő tanfolyamon is, illetve 4-én a fesztivál ideje alatt kipróbálhatja a motívumok rajzolását és a hennatölcsér alkalmazását. Bemutatjuk a hennaporokat és kikeverésüknek módszereit, valamint érdekes előadásokat lehet majd hallani mindarról, amit a hennáról tudni érdemes. Persze idén sem maradhat el a hennafestő verseny, amelyre várjuk a lelkes jelentkezőket. A verseny résztvevői ajándékokkal távozhatnak támogatóink jóvoltából.

Az indiai szépség-kultúra
A nap folyamán a szépítkezés egyéb összetevői is teret kapnak. Eláruljuk a természetes hajápolás trükkjeit és készítünk igény szerint hajfonatkölteményeket. A sminkelés kiemelt eszköze például a kadzsal, egy természetes, és a szem gyulladásos folyamatainak leküzdését szolgáló szemfesték. Az arcot festjük vonzó kis virágmintákkal, és bindivel díszítjük (piros pont vagy egyéb motívum a homlokon a családi állapotnak megfelelően).

A tradicionális indiai viseletekkel is megismerkedhetnek vendégeink. A szári egy elsőre bonyolultnak tűnő, de különleges darab, amely télen-nyáron egyaránt jó viselet, és nyugaton szívesen viselik hírességek estélyi ruhaként határtalan eleganciája miatt. A gyönyörű selyem szárik mindig is vonzották a nőket, ezért lehetőséget adunk a felpróbálásukra. A nap egyik fénypontja pedig az indiai viseletek divatbemutatója lesz. Az öltözködés elengedhetetlen részét képezik az izgalmas ékszerek és a virágfüzérek, melyet el is készíthetsz a helyszínen… És miután teljesen átvarázsoltunk, készíts egy fotót magadról, hogy megmutathasd vonzó külsődet a barátnőidnek.

Egy rendezvény sem teljes szórakoztatás nélkül, ezért színes színpadi programmal várunk. Vendégünk lesz Szávai Viktória Jászai Mari-díjas színésznő és kislánya is, akivel a nőiségről és a természetes szépségről beszélgetünk majd. A műsorban továbbá láthatsz egzotikus és modern indiai táncokat, ütemes zenei előadásokat, szári divatbemutatót, zsonglőr előadást indiai hangulatban és még sok más meglepetéssel várunk. A ruhák, ékszerek és kozmetikumok szerelmeseinek, kirakodóvásárral kedveskedünk.

Megjelennek a natúrkozmetikumok és asztaluknál elkészítheted saját ízlésednek megfelelő természetes krémparfümödet. Hímezhetsz szárit, és a selyemfestés rejtelmeibe is bevezetünk.

Ha kezdenél fáradni várnak, ájurvédikus masszőreink, hogy ellazíthassanak és mivel nincs szépség egészség nélkül, az Ájurvédának is engedünk egy kis teret, ahol tanácsadással várnak majd hozzáértő szakemberek. Asztrológusaink és numerológusunk is rendelkezésetekre állnak, hogy segítsék a mindennapok nehéz helyzeteinek megoldását, egy jó döntés meghozatalát a védikus bölcsesség alapján.

Szentélyünkben is érdemes betérni, hogy elvezethessünk a védikus bölcsesség útján és jó tanácsokkal láthassunk el, melyet hasznosan tudsz alkalmazni majd életed során.

Számos gyerekprogrammal is készülünk, hogy bátorítsuk a családokat is a látogatásra. Gyakorlatilag minden felnőtteknek szóló „játék” lehetőség a gyerekeknek is rendelkezésre állnak, de azon felül még készülünk arc- és csillámfestéssel valamint kézműves foglalkozásokkal. A területen játszótér is található és a „Tehénvédelmi központunk”, mely két nemrég született bocijával igazi vonzerő a kicsik számára. Aki pedig szeretné, kipróbálhatja milyen ökrösfogaton utazni.

A nap folyamán éttermünk is várja vendégeit színes indiai menüvel, valamint büfénk finom vegán csemegékkel. És hogy még inkább fokozzuk a hangulatot bográcsozásra is kerítünk sort.

Mivel a rendezvény a Pünkösdi három napos hétvégére esik, érdemes a Somogyban tölteni az egész hétvégét. Belépőjegyünkkel kedvezményes áron tudnak meglátogatni más nevezetes helyeket is!

 

További információ: https://www.facebook.com/events/221545108249976/?fref=ts

Várunk sok szeretettel!

A fesztivál támogatói: Radhe Resort és Syam Meditációs Központ –  Dejavu-Világ – Kaposvári Virágfürdő – Szász Endre Kastélymúzeum