Karácsonyi könyvvásár a Debreceni Govindában

Admin Hírek

Ha szerettek olvasni, a Debreceni Govindában kedvetekre válogathattok a szép és tartalmas könyvek között! Íme néhány ízelítő könyveink közül: Tanítások nektárja, Mantrázz és légy boldog; MahābhārataKṛṣṇa-könyv; Bhagavadgītā; Az önmegvalósítás tudománya. Könyveinket az Étterem nyitvatartási idejében, valamint programjaink alkalmával is megnézhetitek, ill. megvásárolhatjátok.

E könyvek közül a Mantrázz és légy boldog, valamint a Tanítások nektárja 600 Ft-ért kapható, az Önmegvalósítás tudománya ára 1500 Ft. A Bhagavadgītā c. könyv több formában is kapható: a puha kötésű 1600 Ft, a kemény kötésű, de kis méretű 2500 Ft, a kemény kötésű, nagy méretű pedig 4000 Ft. Két kemény kötésű, nagy méretű és gyönyörű kiállítású könyvünket 6000 Ft-ért áruljuk (Mahābhārata, ill. Kṛṣṇa-könyv).

Könyvismertetők:

Mahābhārata:
„Hatalmas hősök, aljas cselszövők, lánglelkű férfiak és erényes nők, félistenek és démonok, királyok és alattvalók, bölcsek és ostobák vonulnak fel benne, és keresi ki-ki a maga boldogságát. A végtelenül izgalmas, fordulatos és lebilincselő történet mellett kirajzolódik az ősi, de máig eleven indiai kultúra teljes világképe. ..”

Bhagavadgītā:
„A lenyűgöző Bhagavadgītā határozott képet ad, segítségével felfoghatjuk az indiai vallás és filozófia egészét és végső célját.”

„Albert Einstein, (…) Albert Schweitzer, (…) J.W. von Goethe, (…) Szentgyörgyi Albert, Gandhi és még sokan mások, mind csodálói voltak a Bhagavadgītānak.”

(részletek a könyv előszavából)
 „A Bhagavadgītā a Mahābhārata egyik fejezete. Albert Einstein, Rudolf Steiner, Albert Schweitzer, G.F. Hegel, Wilhelm Humbold, J.W. von Goethe, Arthur Schopenhauer, Emerson, Lord Byron, Szentgyörgyi Albert, Gandhi és még sokan mások, mind csodálói voltak a Bhagavadgītānak.” „A Bhagavadgītā nem monda vagy népmese, hanem történelmi valóság” (részlet a Bhagavadgītā Előszavából)

 „(…) Amikor csalódás ér, és már a remény halvány sugarát sem látom, a Bhagavadgītāhoz fordulok. Rálelek egy-egy versre, és hamarosan mosolyra derülök magamban a tengernyi bánat közepette. Kívülről nézve tragédiákkal teli az életem, de a  Bhagavadgītā tanításának köszönhetően mindez nem hagyott bennem maradandó nyomot.” (Mahātma Gandhi)


Kṛṣṇa-könyv:
Ez a könyv „az ősi indiai szentírás, a SrīmadBhāgavatam tizedik énekének feldolgozása”.
„(…) az emberi élet végső célja az Isten iránti szeretet…”
„Eszmélkedése során mindenkinek  kell ébrednie végül, hogy a félelem, az engedelmesség, az áhítat érzésein túl, egyedül a szeretetünk az, ami Isten valódi arcát tárja fel előttünk..” (idézetek George Harrison előszavából)

Tanítások nektárja:
„Öt évszázadnyi, fél földgolyónyi távolságból érkezett el hozzánk a lelki tanítások lényegének e tömör, irányadó könyve. Hogyan válasszunk lelki tanítómestert, hogyan gyakoroljuk a jógát, hogyan éljünk – mindezekre választ kaphat az olvasó ebben a felbecsülhetetlen értékű műben (…)”