Mr. Gauri Shankar Gupta: Test, Elme és Lélek – Az Amrita Sher-Gil Központban

Admin Budapest programajánló, Hírek, Programajánló

Kedves India-barátok! Szeretnénk figyelmükbe ajánlani az Amrita Sher-Gil Kulturális Központ – az Indiai Köztársaság magyarországi nagykövetségén – alábbi programját Mr Gauri Shankar Gupta, aki néhány évvel ezelőtt India magyarországi nagykövete volt, előadást tart most pénteken.

2017. május 12-én szeretettel várjuk Önöket az Amrita Sher-Gil Kulturális Központban Gauri Shankar Gupta, író és volt nagykövet “Test, Elme és Lélek” című előadására.

Helyszín: Amrita Sher-Gil Kulturális Központ (1025 Budapest, Búzavirág u. 14.)
Időpont: 2017. május 12. 18.00. Kapunyitás: 17.30

A program ingyenes, de regisztrációt kérnek >>

Az előadás angol nyelvű, magyar tolmácsolással.

Gauri Shankar Gupta egy rádzsasztháni kis faluban, Adzsitgarhban született. Gyermekkorát falusi környezetben töltötte, egyetemi diplomáját közgazdaságtanból szerezte. Tudományos pályafutása alatt Gupta megannyi aranyérmet és kiváló érdemrendet szerzett, s tagja az Institute of Company
Secretaries of India-nak.  A magánszektorban eltöltött három év után, 1981-ben csatlakozott az indiai
külügyi szolgálathoz. Azóta különféle hivatali minőségeket töltött be Belgiumban, Bangladesben, Bahreinben, Mexikóban, Franciaországban és a Fülöp-szigeteken. Franciaországi kiküldetése alatt az UNESCO Végrehajtási Tanácsának póttagja volt, 2003 júniusától 2006 szeptemberéig pedig Mongólia
indiai nagyköveteként szolgált. 2006 októberétől 2010 februárjáig India Külügyminisztériumának adminisztrációs főosztályvezetőjeként dolgozott. 2010-2013 között Magyarország és Bosznia-Hercegovina indiai nagykövete volt. Írással és költészettel is foglalkozik.

Könyvét, “Mongolia: The Land of Blue Skies” (Mongólia: A kék égbolt földje) a Roli Books gondozásában 2007-ben adták ki Indiában. Később megjelent két verseskötetét, a “Droplets”-t (Cseppek), valamint a “Chand Lamhe”-t az Újdelhiben működő Star Publication jelentette meg. 2008 és 2010 között Gupta
több cikket is írt külpolitikai, valamint ehhez kapcsolódó témákban, s több konferencián is elnökölt. Negyedik könyve, Az élet rejtélyeinek feltárása 2012-ben jelent meg. A könyvben a szerző az emberi élet alapvető kérdéseire keresi a választ  mind a modern tudomány, mind az ősi bölcsesség szempontjából. A könyv világszerte nagy sikert aratott és azóta számos nyelvre lefordították (magyar, cseh, román, hindí, spanyol, indonéz).

Gauri Shankar Gupta folyékonyan beszél angolul, franciául és spanyolul. Több mint 70 országban járt már szerte a világban. Szeretettel várjuk Önöket!