20 dkg sárgaborsóliszt,
5 dkg finomliszt,
3/4 kk kurkuma,
1,5 kk só,
1/2 kk frissen őrölt fekete bors,
1 kk őrölt koriander,
2 evk finomra vágott petrezselyem,
3 dl hideg víz,
2 közepes paradicsom,
1 pritaminpaprika,
ghí vagy növényi olaj a sütéshez,
3 ek citromlé
Egy nagy edényben összekeverjük a sárgaborsólisztet, a finomlisztet, a kurkumát, a sót, a frissen őrölt fekete borsot, az őrölt koriandert és a finomra vágott petrezselymet. Lassanként hozzákeverjük a vizet. Sűrű palacsintatésztát kapunk. Nem baj, ha túl sűrűnek tűnik, hiszen a paradicsom még hígítani fog rajta. Hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot és paprikát. 10-13 cm átmérőjű palacsintákat sütünk belőle. Citromlével megfröcsköljük, forrón tálaljuk.