Március 18. és 25.: Vega Kaland 2 alkalmas indiai főzőtanfolyam

Admin Budapest programajánló, Hírek, Programajánló

Elkészített ételek: szabdzsik (zöldséges főételek), különleges rizsek, csatnik (édes-csípős szószok), csemegék, lepénykenyerek, édességek, aromás italok, egzotikus előételek.
A tanfolyamon elsajátított tudás elegendő lesz ahhoz, hogy indiai szakácskönyvekből sikeresen főzzünk valamint bátrakká és kreatívakká váljunk a keleti ízek elővarázslása terén, bármilyen otthon talált alapanyagokból való „szabad” főzéshez.
A megadott alapreceptek tetszés szerint, szinte a végtelenségig variálhatók a szezonnak, az igényeknek és a pénztárcának megfelelően.
Az elsajátított ismeretek segítségével könnyen és gyorsan elkészíthető, egészséges ételeket tehetünk az asztalra. A tanfolyamon megtanuljuk a táplálkozás kultúráját és jógáját is.

Az oktatás tematikája:
mindkét alkalommal egy teljes és új menüsort készítünk, melyen keresztül a résztvevők megtanulják az elméletet, a konyhatechnikai eljárásokat és az alapfogásokat, majd a második alkalommal mélyítjük és színesítjük az indiai gasztronómia adta lehetőségeket.

Minden alkalommal készítünk „tízórait” és több fogásos ebédet, melyeknek minőségét a gyakorlati oktatást követően a hallgatók saját maguk ellenőrizhetik le közös étkezéseken belül.
Alapelvünk az erőszakmentesség (ahimsza). Sajnos manapság szinte lehetetlen úgy tejhez jutnunk, hogy az állatokat ne zsigereljék ki. Ezért a vega tanfolyamunk menüje is alig tartalmaz tejet, és azt is Krisna-völgyből hozatjuk, ahol a tehenek életük végéig védve vannak, és nincsenek kihasználva. Farmunkon minden tehén ad pár liter tejet – még az üszők is – függetlenül attól, hogy van e kicsinyük. Tejükkel az Urat szolgálják, mert minden elkészített ételt felajánlunk Istennek, ezáltal a tehenek fejlődnek lelkileg és felszabadulnak.

A tanfolyamot Vraja-loka devi dasi (Simon Viola) tartja, aki 10 éve elkötelezett híve az indiai gasztronómiának. Tarts vele egy kulináris kalandozásra! Garantáltan felejthetetlen élmény lesz!

A tanfolyam minimum 5 fő jelentkezése esetén indul!

Helyszín: Lélek Palotája, Budapest 1039. Lehel utca15-17.
További információ: Szakács Bea +36/30-978-3669
Ár: 18 000 Ft (2 alkalom) (Ha párban jöttök, 1.500 Ft kedvezményt biztosítunk a 2. fő jelentkezéséből)
Időpont: 2017. március 18., szombat
2017.03.18. (szombat) és 2017.03.25.(szombat) 9:30-15:00
Kezdés: 09 óra 30 perc
Időtartam: 05 óra 30 perc