Zenés nyári estek a Debreceni Govindában

Admin Hírek, Programajánló

„ (…) ez az anyagi világ olyan, mint egy hatalmas erdő, amelyben az ember az anyagi élettel való kapcsolata miatt eltéved.” (idézet a Srímad-Bhagavatam 5. énekéből) Ha Ti is az élet mélyebb értelmét kutatjátok, keresitek a helyeteket a világban, vagy szeretnétek nagyszerű közösségi programokban részt venni, gyertek el hozzánk, a Debreceni Govindába!

Zenés estekkel, különleges előadásokkal és finom, tápláló ételekkel várunk Benneteket!

Énekeljetek velünk zenés meditációs estjeinken, és próbáljátok ki a bárki által könnyen elsajátítható bhakti-yoga folyamatát!

Várunk Titeket reggeli programjainkon is, melyek során régmúlt történetek felelevenítésével ismerhetitek meg a védikus erényeket  és alapelveket (úgy mint béketűrés, igazságmondás, tisztaság…).

„Az élőlény abban a reményben, hogy egyszer majd boldog lesz, örökké egyik helyről a másikra vándorol, ám egy materialista ember sohasem lehet boldog az anyagi világban.”

„ (…) számtalan csábító dolog ejt rabul bennünket, s így az anyagi világgal, társadalommal, barátsággal és családdal azonosítjuk magunkat. Amikor szem elől tévesztjük az ösvényt, eltévedünk, s nem tudjuk többé, merre menjünk.” (részlet a Srímad-Bhagavatam 5.ének 13. fejezetéből)

Elkerülhető-e az anyagi szenvedés, s milyen alternatívákat javasolnak az ősi védikus bölcseleteket tartalmazó szentírások? A Srímad-Bhagavatam és a Csaitanja-csaritámrita c. könyvek közös tanulmányozásával ezekről a kérdésekről beszélgetünk hétköznap reggelenként, 7-8 óra között.

Péntekenként 18-20 óra között Mantra-Yoga Estjeinken pedig igazi közösségi programban, dinamikus meditációban, közös mantra-éneklésben vehettek részt! Az est lezárása pedig egy indiai ételkülönlegességekből álló lakoma. 

E Mantra-Yoga Estek időpontjai: július 7., 14., 21., 28., 18-20 óráig

Keressetek minket a Debreceni Govinda facebook-oldalán >>