Terápia Krisna-völgyi bocikkal?

Admin Hírek, Krisna-völgy

Hetven gyógypedagógus látogatott el Krisna-völgybe. A gyógypedagógusok három napos nyári Országos Konferenciájuk egyik délutáni szakmai kirándulása keretén belül ellátogattak hozzánk Krisna-völgybe.

Először az általános iskolánk új épületében köszöntöttük a csoportot, majd röviden bemutattuk a lelki oktatás főbb elveit, valamint Śrīla Prabhupāda magyarul nyelvű Bhāgavatam-köteteit, melyek a nevelés-oktatásunk alapjait képezik. Itt két csoportra oszlottunk. Az egyiket én vezettem, a másik csoportot pedig Suśilā mātājī.

Ezután elsétáltunk a tehenészetbe. Amikor megsimogatták a kis bocit, akkor megkérdeztem tőlük, hogy ez alkalmazható lenne-e fogyatékos gyermekek kezelésére. A meglepő válasz az volt, hogy igen, létezik az állatokkal való terápiás kezelés. Erre bátorítottam őket, hogy nyugodtan hozzák ide a gyerekeket boci-simogatós kezelésre.

Azt hittem, hogy út közben az oktatásra vonatkozó kérdéseik lesznek, ehelyett azonban jobban érdekelte őket az önfenntartás, az egészség, a vezetési rendszer, a pénzügyi gazdálkodás és még sok egyéb téma. A kertészet bemutatása után megcsodáltuk a lakóházak nyújtotta vonzó faluképet, majd a szentélyben tiszteletünket ajánlottuk Śrila Prabhupādának és Rādhe-Śyāmának.

Az utolsó programpont az indiai ételkóstoló volt az étteremben, ami szintén nagy sikert aratott. Közben egy-egy ajándék Bhagavad-gītāval is kedveskedtünk a lelkes gyógypedagógus csoport minden tagjának. A boldog arcok láttán nyugodtan mondhatom, hogy igazán jól sikerült ez a látogatás. 🙂

Forrás >>