1% – Egy ügy, amiben hiszel

Admin Hírek, Kiemelt

Az adó 1% elsőre talán egy egyszerű könyvelési adatnak, míg adóbevallásunk csak egy nagy tehernek tűnhet számunkra. Ugyanakkor az adóbevallások elkészítésekor valójában 2×1%-ról, egy egyházaknak és egy civil szervezeteknek adható visszatérítendő részről nyilatkozhatunk, amelyet az állam a felajánlások arányában további támogatással egészít ki.
 
1 Neked fontos ügyre voksolni
Nem minden országban létezik ez a lehetőség, az adó 1%-ok felajánlásának módja. Az, hogy ma Magyarországon ennek a kis apró tennivalónak részesei lehetünk, egy kiváló lehetőség, mert ha valamilyen társadalmi témát fontosnak tartunk, akkor azért valóban tehetünk is valamit. Minden más esetben elképzeléseink, törekvéseink üres szavak maradnak. De mire megy az 1% támogatásommal a szervezet? Talán 1-1 személy felajánlásának összege nem jelent nagy tételt, de több százezer ember esetében az 1% valódi tetterő, amit tevékenységünk érdekében konkrét eszközökre és megoldásokra költhetünk. Pl. élelmiszer alapanyagra ételosztásainkon, üzemanyagra a teherautóba vagy tányérokra, amelyben felszolgáljuk az ebédet, hogy csak néhány példát említsünk.
 
Amit nem tudtál az 1%-ról
Igazából nem kerül semmibe… Az 1% ugyanakkor nem jelent plusz pénzfelajánlást részünkről, valójában elegendő a szándék és néhány perc időbefektetés, hogy segíthessünk. Még azoknak is érdemes az 1%-os felajánlásokat megtenni, akik az adóévben nem rendelkeztek munkahellyel, bevétellel, mivel a kiegészítő támogatásoknál figyelembe veszik a felajánlók pontos számát. Így az 1% ebben az esetben egyfajta csendes voksolásnak minősül, kifejezve, hogy igen, ezt az ügyet méltónak tartjuk a támogatásra, s nekünk a mindennapi munkánk során fontos, hogy tudjuk, mellettünk álltok társadalmi tevékenységeinkben. A felajánlók száma azt fejezi ki számunkra, hogy az olyan ügyek, mint az erőszakmentesség, a társadalmi szemléletformálás, a karitatív munkánk, a lelki oktatás, az önfenntartás vagy éppen a környezetvédelem egyre több és több embernek fontos. Már nem csak egyszerűen véleményünk van arról, hogy mi az, ami megjavítandó világunkban, nem csak konkrét elképzelésünk van, hogy miként változtatnánk meg az Európa szívében élő emberek életét, hogy boldogabbak legyenek, hanem azt is tudjuk, hogy sokan vagyunk, hogy egyetértetek velünk. Együtt sikerülni fog, és Veletek még több embernek segíthetünk!
 
Egyedülálló lehetőség
Az idei évtől még egy újdonsággal találkozhatunk az 1% felajánlások terén. Az egyházaknak adható – tehát nem a civil – 1%-ot mostantól elég egyszer felajánlani a vallási közösségeknek, s ezt követően, nyilatkozatunk visszavonásáig minden évben automatikusan eljuttatják támogatásunkat az általunk kiválasztott egyháznak. Ez könnyebbé és még gyorsabbá teszi az ügyintézést a jövő évtől.
 
Ismerd meg bővebben tevékenységünket és töltsd le innen a rendelkezői nyilatkozatot >>
http://egyhazi.hu/
 
Köszönjük, hogy az idei évben is gondoltok ránk, és felajánlásaitoknak köszönhetően a 4. legtámogatottabb egyház lehetünk Magyarországon. Humanitárius tevékenységünket végző Ételt az Életért alapítványunk támogatottsága is évről évre növekszik. Munkánk során mindenben törekszünk az átláthatóságra, weboldalainkon és a közösségi médiában folyamatosan kommunikáljuk tevékenységeinket, számos ingyenes vallási és kulturális programmal várunk Benneteket az év során, nem csak fenntartjuk, hanem bővítjük ételosztásainkat.
 
Ezekről itt tájékozódhatsz bővebben – Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége >>
https://krisna.hu/
 
Ételt az Életért Alapítvány >>
 
“Önmagunk megtalálásának a legjobb módja, ha elveszünk mások szolgálatában”
Mahátma Gandhi