Agrárminiszteri látogatás Krisna-völgyben

Admin Hírek

Dr. Nagy István agrárminiszternek egy gyönyörű őszi napon sikerült időt szakítania a 25 éves jubileumát ünneplő Krisna-völgy meglátogatásra – a miniszter első ízben járt az ökofaluban.
 
 
Az agrárszakember az idén 25 éves Krisna-völgy meghívását elfogadva tett látogatást a helyszínen. Az őszi napsütésben az önfenntartó faluközösség tanösvényét látogatta végig, megtekintve a nádgyökérzónás szennyvíztisztítót, az ökoiskolát, a tehenészetet, a biokertészetet, a háromhajós tárolópincét, a magbankot, és végül a farm központját képező templomépületet is.
 
 
Az agrárminiszter a szakember, és egyben a természetszerető ember szemével járta be a területet és cserélt tapasztalatokat az egyház elnökével, Krisna-völgy mezőgazdasági igazgatójával, és a környezetgazdálkodási osztály vezetőjével. Alaposan szemügyre vette továbbá, hogyan keveredik sajátos módon a helyi közösségben a hindu kultúra a hagyományos magyar paraszti földművelési és állattartási módszerekkel, megtalálva az egyensúlyt a természettel és a környezettel való együttélés során. A szívélyes diskurzus alatt méltatta Krisna-völgy eredményeit és ösztönözte a gazdaság további fejlesztését.
 
 
A gyors látogatás alkalmával a miniszterhez oly közelálló méhészet megtekintésére ezúttal már nem jutott idő, mivel az a tanösvény útvonalán kívül esik, de egy üveg helyi termesztésű méz formájában magával vihette további útjára Krisna-völgy zamatát.