Ez egy ezerféleképpen variálható recept, amit leginkább nem vegán módon szeretnek fogyasztani vendégeink, de a vegán változat is rendkívül ízletes. Egy gyors burgonyás étel, amely sohasem megy ki a divatból.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
8 közepes nagyságú burgonya
3/4 tk hing (vöröshagyma helyett)
3/4 tk hing (vöröshagyma helyett)
3 kk só
1 kk őrölt bors
3 kk finomra metélt friss petrezselyem
1 kk őrölt bors
3 kk finomra metélt friss petrezselyem
2 kk őrölt koriander
1 kk rozmaring
7 dl tejföl – 1 nagy pohár – vegánoknak kókusztejszín
1 kk rozmaring
7 dl tejföl – 1 nagy pohár – vegánoknak kókusztejszín
1 kk kurkuma
50 g vaj, ghí vagy növényi zsiradék
50 g vaj, ghí vagy növényi zsiradék
pirospaprika
1 pritamin paprika
250 g ricotta vagy vegánoknak füstölt bio tofu
1 marék szezámmag
1 pritamin paprika
250 g ricotta vagy vegánoknak füstölt bio tofu
1 marék szezámmag
A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk és sós vízben félig puhára főzzük, lecsöpögtetjük. Egy kevés zsiradékban (vaj vagy olaj) a fűszereket megpirítjuk a szezámmaggal együtt, és elkeverjük a tejföllel, a rozmaringot elég ekkor beletenni, és sima masszává keverjük. Hozzáadjuk a ricotta túrót vagy a tofut. Egy nagy jénai tál aljába helyezzük a burgonyakarikákat és ráöntjük a fűszeres masszát. A pritaminpaprikát megmossuk és vékonyan felszeleteljük, a burgonya tetejére tesszük. 200 fokon kb. 30 perc fedő alatt alatt készre sütjük, majd még 5-10 percig pirítjuk a tetejét. Külön feldobja, ha friss petrezselyemmel vagy akár friss korianderrel tálaljuk.
(A recept tetszés szerint variálható még több pritamin paprikával, kukoricával és répával.)
Recept: Kovács Tamás
Fotó: Csillaghegyi Govinda – kóstold meg a Lélek Palotájában lévő éttermünkben! >>
Fotó: Csillaghegyi Govinda – kóstold meg a Lélek Palotájában lévő éttermünkben! >>