December 8.: Gītā-jayantī – Vegyél részt egy valódi indiai tűzceremónián!

Admin Budapest programajánló, Hírek, Programajánló

Gītājayantī a Bhagavadgītā elbeszélésének ünnepe, amelyről minden évben megemlékeznek a Kṛṣṇa-hívők, vaiṣṇavák. Az ünnep igazán bensőséges, hiszen Kṛṣṇa a legkevesebb barátjának Arjunának adta át ezt a tudást, kifejezve, hogy az igazán bensőséges lelki tudásról úgy értesülhetünk, ha közel kerülünk egy tanítómesterhez, és ha olyan közelségbe kerülünk, hogy a szív hallja a szívet. A Gītā India 5300 éves Bibliája, egy igazi életvezetési útmutató, a tudatos élet iskolájának legszebb alkotása, mivel nem ember alkotta, az emberek már csak tovább adták tanításait. Követve a benne foglaltakat – származzon az ember bárhonnan, éljen bármilyen élethelyzetben – sikerre viheti életét. A Gītā egy igazi útravaló korunk emberének, ablak egy teljesebb, hibátlanabb világra. Kérdés, kinyitjuk-e? 

Gītājayantī ünnepségén egy hagyomány tűzceremóniával kísért felolvasáson vehetünk részt, melyet Śrīla Śivarāma Swami Mahārāja vezet.

Az ünnepség helyszíne és időpontjai:
December 08., szombat 10.30 és 17.00 órától (két különböző időpontban)
a Lélek Palotájában (1039 Bp. Lehel u 15-17.)

Program: A Bhagavadgītā verseinek tűzceremóniával kísért felolvasása, a Gītā áldásai, lakoma.

Az idei évi Gītā-jayantīn – a korábbi évekhez hasonlóan – a résztvevők nem csak Bhagavad-gītākat szponzorálnak, hanem Śrīla Prabhupāda más könyveit is. 8 féle könyvcsomagot állítottunk össze, hogy mindenki találjon kedvére valót.

A három sláger-csomag közül az egyik továbbra is tartalmaz 1 db Caitanya-caritāmṛtát, 19 másik könyv mellett! A másik sláger-csomag tartalmaz 2 db Mahābhāratát, 26 másik könyv mellett!  A harmadik az
50.000.-Forintos könyvcsomag, amely idén is 50 darab könyvet tartalmaz!

A könyvcsomagokról érdeklődni és a programra jelentkezni: december 1-ig az alábbi telefonon: 06 30  600 14 59 vagy e-mailen: Asta.Sakhi[email protected] lehet.