Január 16.: A társadalmi szokások gátolhatják az ésszerű gondolkodást?

Admin Budapest programajánló, Hírek, Programajánló

Az ember egy manipulálható lény, és ha egy téves információt elégszer ismételnek neki, akkor az már valósággá válik a számára. És ha elég egyén tanulja meg a hazugságot, és az úgynevezett kultúra pedig tovább is adja ezt a következő generációnak, akkor az, hagyománnyá válik.

Annak ellenére, hogy próbálunk a dobozon kívül gondolkodni, még mindig béklyóba köthetnek minket olyan társadalmi sémák, amikről nem is sejtjük, hogyan bénítják meg a gondolkodásunkat, és torzítják el a természetes érzékelésünket. Még felfognunk is nehéz, hogy ez milyen kártékony lehet számunkra. 

Az általános viselkedési szokásokat, amik alakítják a jellemet is, felruházhatjuk a tradíció vagy hagyomány jelzőkkel, de ez nem jelenti azt, hogy ezek racionális alapokon nyugszanak, erkölcsileg rendben vannak, vagy jó következményeket hoznak majd a számunkra. Caitanya Dász, előadásán, megmutatja majd nekünk a józan gondolkodáshoz vezető legrövidebb utat, ami érdekes, megdöbbentő és tanulságos felismeréseket eredményez majd.

TÉRKÉP https://goo.gl/maps/jyWd8TRtfhx
CIKKEK http://govindaklub.hu/cikkek
VIDEÓK https://goo.gl/oDGrPf

Az előadás ingyenes, szeretettel várunk!

Info >>