Ma van a Vegetáriánus Világnap

Admin Hírek

Ma van a Vegetáriánus Világnap. A vegetáriánus étrend az elmúlt évtizedekben egyre nagyobb népszerűségnek örvend nyugaton is, noha Indiában pl. több ezer éve így étkeznek emberek milliói. A vegetáriánus étrend nem csak, hogy sokkal egészségesebb, mint az állati fehérjéken függő társa, hanem erőszakmentes, békés megoldás is, amely jót tesz a tudatunknak, amely humánus az élőlények, az állatok felé.
 
Mozgalmunk kiemelkedő tanítója, Śrīla Prabhupāda arra is felhívta a figyelmet, hogy a világban tapasztalható erőszak, pl. a háborúk sokkal kevésbé elkerülhetőek, hogyha az emberek úgy szocializálódnak, hogy már otthon, gyermekkorban, a tányéron is megjelenik ennek kicsi mása, a húsevés ugyanis akarva-akaratlanul egy erőszakos tettel, az állat elpusztításával párosul.
 
Ha vegetáriánusok vagyunk sem kell azonban lemondnunk a finom ízekről, a megszokott, akár magyaros ízvilágról, a bőséges és tápláló, akár fehérjedús étkezésekről. A jól összeválogatott vega étrend ugyanis tartalmaz minden fontos tápanyagforrást számunkra, ugyanakkor csökkenti bizonyos betegségek kockázatát. A vegetáriánus étrend az egyetlen olyan diéta, amely bőséges, igazán ízletes és örömmel végezhető. Vega aloldalunkon a témával kapcsolatban ajánlunk Neked cikkeket, videókat, letölthető kiadványt, és híresség gondolatait, megvalósításait is.
 
Vega aloldalunk: https://krisna.hu/vega/
 
A Vegetáriánus Világnapot és az Erőszakmentesség Napját idén is együtt ünnepeljük, az Indiai Vegán Gasztrofesztivál 50 féle vegán ételkülönlegességgel bizonyítjuk be Neked, hogy a vega étrend változatos, és hihetetlenül finom 🙂 Kipróbálod? Gasztrofesztivál >>
 
Holnap, október 2-án, pedig a tiszteletreméltó Mahátma Gandhira emlékezünk, születésnapja az Erőszakmentesség Világnapjaként vált ismertté.

“A világ erőforrásai elegendőek ahhoz, hogy kielégítsék mindenki szükségleteit, de nem elegendőek ahhoz, hogy kielégítsék mindenki mohóságát.”