Március 25.: Szent Név Nap Budapesten

Admin Budapest programajánló, Hírek, Programajánló

A fesztivál éppen Rāma-navamī napjára esik, így különösen kedvező a lelki tevékenységekre. Az esemény további különlegessége, hogy Őszentsége Candramauli Swami is részt vesz rajta, és mind a reggeli, mind a délutáni leckét ő fogja tartani.

A fesztivál programját az alábbiakban olvashatjátok. A részletes bhajan beosztással kapcsolatban jövő héten még írunk majd nektek.

7:00 Guru-pūjā kīrtana – táncos imádság
7:30 Mūrtik üdvözlése – az oltár nyitása
7:35 Kīrtana, 7:35-től ārati a Szent Névnek – közös tánc
8:15 Előadás
9:30 Bhajan – meditációs zene
12:30 Bhoga-ārati kīrtana – déli táncos, zenés program
13:00 Bhajana
16:00 Lecke, témája: Rāma-līlā – történetek az Úr Rāma királyfiról
17:30 Bhajana
19:00 Gaura-ārati kīrtana – esti szertartáson való részvétel 
19:30 Bhajana oltárzárásig

(Mivel Rāma-navamī alkalmából egész napos böjt lesz, melyet 19:01-kor lehet megtörni, így a közös lakoma Gaura-ārati után, 19:45-kor kezdődik. Vendégeink részére a büfé egész nap elérhető lesz.)

„Teljes győzelmet az Úr Kṛṣṇa szent neve éneklésének, amely megtisztítja a szív tükrét, s véget vet az anyagi lét lángoló tüze okozta gyötrelmeknek! Ez az éneklés a telő hold, amely mindenkit az áldott szerencse fehér lótuszával ajándékoz meg. Ez minden műveltség élete és lelke. Kṛṣṇa szent nevének éneklése egyre nagyobbra dagasztja a transzcendentális élet gyönyörteli óceánját. Mindenkire hűsítően hat, és képessé tesz bennünket arra, hogy minden pillanatban a tökéletes nektár ízét élvezhessük.”
(Śikṣāṣṭaka 1.)