200 g fehér cukor – vagy sütésálló édesítő
200 g barna cukor (nádcukor)
100 g jó minőségű pl. holland kakaópor
120 ml olaj, esetleg kókuszzsír
1/2 teáskanál sütőpor
2 teáskanál vaníliás cukor
1 pici só
200 g liszt
200 ml víz
150 g dió
150 g csokoládé pehely – nem fontos, csak ha nagyon csokisra szeretnéd, érdemes más, sötétebb, keserű vagy akár fehér csokit is kipróbálni
Nagyon csokis brownie tojás nélkül
Egy igazán édes, ünnepi recept jó beszélgetésekhez, csokiimádóknak.
Hozzávalók:
A hozzávalókat egy tálban összedolgozzuk. Érdemes a cukrokkal és olajjal kezdeni, majd később mehet bele a liszt és a víz, végül a dió és a csokipehely. Ha összedolgoztuk a masszát egy 10 percig pihentetjük, közben sütőpapírral kibélelünk egy megfelelő sütőformát. Ebbe egyenletesen eloszlatjuk a masszát és meghintjük további csokipehellyel.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük.