– 6 db közepes burgonya
– 40 dkg zöldborsó
– házisajt 2 liter tejből
– 5 dl savó vagy víz
– 4 db paradicsom
– 10 hámozott mandula
– 2 ek olaj
– 5 db szegfűszeg
– 1 nagy egész fahéj
– 2 db babérlevél
– 3 db kardamom héjában vagy őrölve
– 1 kk kurkuma
– 1 ek friss gyömbér
– 1/2 kk őrölt szerecsendió
– 2,5 kk só
– 1 kk cukor
– 1,5 dl tejszín
– 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A tejből házisajtot készítünk és kockára vágjuk, a megmaradt savót félretesszük. Az olajon megpirítjuk a babérlevelet, a fehéjat, a koriandert és a fahéjat, majd rádobjuk a kockára vágott krumplit és
pár percig pirítjuk. Felöntjük a savóval, hozzáadjuk a borsót, a reszelt gyömbért, a kurkumát és a szerecsendiót, felforraljuk és 10 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a szeletekre vágott paradicsomot és a
cukrot, majd még 10 percig főzzük.
Jó étvágyat!