Soltész Miklós egyházügyi államtitkár és Vitályos Eszter államtitkár asszony is ellátogatott Krisna-völgybe

Admin Hírek, Kiemelt

A somogyvámosi Krisna-völgyben járt Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, illetve kis időkülönbséggel Dr. Vitályos Eszter európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár asszony is.

A látogatás során mindketten megtekintették a 280 hektáros biofarmot és kertészetet, ellátogattak a Goshala Tehénvédelmi Központba, ahol az erőszakmentes állattartás etikai elveiről, valamint a tájfajtákról tartottak diskurzust, illetve mindketten felkeresték a templomépületet, hazánk legnagyobb indiai szentélyét, ahol a Krisna-tudat, a vaisnavizmus történelmi gyökereiről és legfontosabb tanításairól érdeklődtek, illetve megcsodálták a míves márványfaragványokat és festményeket.
 

 
Soltész Miklós a látogatás részeként az államilag akkreditált Srí Prahláda Általános Iskolát is felkereste, ahol a tanulók mindennapjaiba nyert betekintést. A gyerekek nagy örömmel fogadták őt és egy rövid zenés műsorral is köszöntötték vendégüket, majd lelkesen osztották meg vele iskolai élményeiket a kötetlen és baráti hangulatú beszélgetés során.
 

 
Dr. Vitályos Eszter a látogatás időpontja miatt nem tudott találkozni a helyi iskolás gyerekekkel, amit őszintén sajnált mind ő, mind a vendéglátók, de reményeik szerint a későbbiekben talán még sort kerítenek rá. Helyette azonban betekintést nyerhetett egy helyi házaspár mindennapi életébe és lakásába, ahol testközelből megtapasztalhatta, milyen a Krisna-völgyi egyszerű, lemondott falusi élet, mely nélkülözi nemcsak a civilizáció legújabb vívmányait, de a felhalmozás okozta nyugtalanságot és versenyszellemet is. Vendégünket magával ragadta a tiszta életmód varázsa.
 
Mindkét kiemelt vendégünk méltatta Krisna-völgy tisztaságát, rendezettségét, a hely önfenntartással kapcsolatos agrár- és környezetvédelmi jelentőségét, valamint az oktatással, a fiatalok képzésével kapcsolatos terveit is.