Ételt az Életért adventi akciók és Karácsonyi Szeretetlakoma

Admin Ételosztás, Hírek, Programajánló, PROGRAMOK

Egy apró gesztussal szebbé teheted a világot.

Hajlandó lennél lemondani egy újabb ruhadarabról, egy mozijegyről vagy egy pár csésze kávéról azért, hogy meghívj egy rászorulót karácsonyi ebédre? Nem kerül sokba, mégis sokat ér, hisz ezáltal ünneppé teheted egy nehéz sorsú család ünnepét.

Noha a krisnások Ételt az Életért Alapítványa egész éven át mintegy félmillió tál étellel és több száz tonna tartós élelmiszerrel támogatja a nélkülözőket, az adventi időszakban kiemelt akciókat is szervez, hogy minél többek számára tegye meghitté, békéssé és reménytelivé a karácsonyt. Vidéki nagyvárosokban és a fővárosban is rendeznek Karácsonyi Szeretetlakomát, amely a szeretet ünnepének az egyik legszebb kifejeződése.

A társadalmi felelősségvállalás nem egy elvont eszme. Mi, egyszerű, egyéni emberek alkotjuk azt a társadalmat, amely tenni képes a környezetünkben élőkért – Te és én! Embertársainkról közös erővel, egyszerűen gondoskodhatunk az olyan kiválóan felépített, gördülékeny segélyprogramokkal, mint amilyen az Ételt az Életért élelmezési misszió. Elég egy apró elhatározás, egy csekély lemondás egy haszontalan ajándéktárgyról, egy újabb üveggömbkészletről, egy üveg drága italról, a szemétbe kerülő csomagolópapírról, vagy akár egy felesleges PR ajándékról. Az a néhány ezer forint, amit a jól átgondolt vásárlással megspórolhatsz, valaki másnak ünnepé teheti a karácsonyt! A kevesebb több. Jobb neked, a Földnek, és az egyetlen út, hogy élhetővé tegyük a rászorulók ünnepét. Az Ételt az Életért önkéntesei 30 év tapasztalata és a téren töltött karácsony után állítják, hogy az embertársainkról való gondoskodás az adakozó életét is bearanyozza.

Decemberben 14 vidéki helyszínen több mint 3000 főt látnak vendégül (Szeged, Miskolc, Mikepércs, Győr, Győrszentiván, Tapolca, Veszprém, Szigetvár, Pécs, Nagykanizsa, Marcali, Kéthely, Horvátkút, Somogyvámos, Eger). Az adventi akciók keretében a főétel és a segélycsomag mellé szaloncukrot, csokoládét is visznek a gyerekeknek, nekik ezek az ajándékok sokszor ritka kincsnek számítanak. E települések legtöbbjén napi, illetve havi rendszerességgel osztanak ebédet vagy tartós élelmiszert. A leginkább rászorulókat, akik sokszor már nem is remélnek segítséget, iskolák és szociális szolgáltatók közreműködésével kutatják fel.

A karácsonyi akciók azonban a fővárosban tetőznek. Óbudán a helyi családsegítővel karöltve 800 főnek ajándékoznak segélycsomagot, december 24-25-26-án pedig ezúttal nem a Blahán, hanem a Népligetben, a Planetárium mellett rendezik meg a háromnapos Karácsonyi Szeretetlakomát. A bőséges meleg ebéd mellé itt több mint 1000 darab gazdag élelmiszercsomagot állítanak össze az érkezőknek, melyben a hasznos főzési alapanyagok mellé olyan finomságokat is elhelyeznek, mint a datolya, a mazsola, a keksz és a gyümölcs, amikkel különlegesebbé tehetik az ünnepnapokat. A csomagok sorszámozott karszalaggal vehetők át, a karszalagokat pedig reggel 8 órakor kezdik kiosztani, ezért a hidegre való tekintettel nem érdemes előbb érkezni.

Az Ételt az Életért Alapítvány karácsonyi akcióit adományokból és felajánlásokból finanszírozza. Ahhoz, hogy még hosszabb asztalt építhessenek és még több finom és egészséges élelmiszer kerüljön a csomagokba, nagy örömmel fogadják az adományokat! A legkönnyebben online lehet adományozni a www.eteltazeletert.hu oldalon át. A 13600-as adományvonalat tárcsázva hívásonként 500 Ft adomány kerül a szervezethez, ha a kicsöngés után a 33-as kódot tárcsázzák.

www.eteltazeletert.hu