Hémangi Dévi Dászi: Indiai vegán konyha

Admin Gasztro, Hírek

Az indiai konyhakultúra vegán hagyományai a régmúltban gyökereznek. Változatossága, összetett ízvilága sokakat lenyűgöz. Bárki megtalálhatja a számításait, vegánok és nem vegánok, ételintoleranciával küzdők, és azok is, akik egyszerűen csak fűszeres fogásokra vágynak.

 

A rohanós hétköznapokban is kedvez a főzni vágyóknak: rendkívül egyszerű és gyorsan elkészíthető ételek ezek, indiai háziasszonyok generációról generációra tovább adott receptjei, konyhai fortélyai. Segítségükkel fél óra alatt ebédet, másfél óra alatt pedig ünnepi lakomát varázsolhatunk szeretteink elé az asztalra. Ráadásul nehezen elérhető, egzotikus alapanyagra sincs szükség, hiszen egy kezdő fűszerkészlet beszerzése után a legegyszerűbb zöldségekből is ínycsiklandó fogásokat főzhetünk.

Őszintén reméljük, hogy minden kedves olvasó – azok is, akik vegán életmódot folytatnak, de azok is, akiket érdekel a végtelenül változatos indiai konyhának ez az arculata – örömét leli majd e színekben és ízekben pompázó gasztronómiai kalandban!

Mit találsz a könyvben?
-65 kipróbált receptet szerte a nagyvilágból
-Színes ételfotókat
-A szerző tanácsait