Hogyan ajánljuk fel az 1%-ot az egyházaknak és a civil szervezeteknek?

Admin Hírek

A Magyarországon is érvényben lévő 1%-os adó felajánlási lehetőség, a különféle egyházak és civil szervezetek számára egy rendkívül hatékony kezdeményezés. Segítségével külön pénzügyi befektetés nélkül, az adónk parányi, de mégis igen sokat érő részéből támogathatjuk azt a lelki közösséget vagy alapítványt, amely a nekünk leginkább tetsző tevékenységet végzi.

Az 1% nem kerül tehát külön pénzbe, és mindössze néhány perc figyelmet igényel évente, mégis az így befolyt összegből a karitatív szervezetek és felekezetek óriási eredményeket érhetnek el. Az 1% az a mutató, ahol kézzelfoghatóvá válik „az együtt többre vagyunk képesek elve”.

Miért fontos felajánlani az 1%-ot?

Azért, mert adód 2X1%-át így is úgy is levonják. Ha nem rendelkezel róla, akkor ez az összeg az államnál marad, ha viszont van egy számodra fontos ügy, pl. állatvédelem, szegényélelmezés, környezetvédelem, erőszakmentes társadalom építése, stb. akkor tevőlegesen is segíthetsz a számodra fontos téma társadalmi megvalósításában. Az 1%-os felajánlások össze, országos száma egy érdekes mutatója annak, hogy ennyire vagyunk tudatában a társadalmi felelősségvállalásnak és mik azok az ügyek, amelyeket figyelemreméltónak tartunk.

Mennyibe kerül ez Neked?

Semmibe. Egyetlen plusz adóforintodba sem kerül, hiszen ezt járulékként levonják a fizetésed kiutalásakor.

Mit jelent az 1% a szervezetek számára?

Gyakorlatilag a legfontosabb erő, amelyre számos szervezet az alapjait építi. Ennek oka, hogy bár egyedül nem sokra megyünk, együtt, közös erővel, sok ezer ember 1%-os támogatását összeadva már olyan támogatási összeget érhetünk el, amelyből konkrét és nagy volumenű eredmények garantálhatók. Pl. egy lelki meditációs helyszín létrehozása korunk társadalmi betegsége, a stressz ellen vagy akár egy új ételosztó konyha megvalósítása.

Mennyi időt igényel az 1%-os felajánlás kitöltése?

Néhány percről van szó.

 

A különféle civil szervezetek számára viszont továbbra is minden évben be kell nyújtani adó 1%-os felajánlásodat, ez mindössze néhány percet igényel. Ehhez rendelkező nyilatkozatunkat itt találod.

Töltsd le a rendelkező nyilatkozatot itt >>

www.egyhazi.hu

www.krisna.hu

Egyházi 1% 
Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége:
Technikai szám: 0389
http://egyhazi.hu/

Alapítványi 1%Amennyiben egyetértesz törekvéseinkkel, kérünk, az alapítványoknak felajánlható 1% esetében részesítsd előnyben az egyházunkkal együttműködő alapítványokat:

Védikus Kultúráért Alapítvány
Adószám: 18018318-1-14
https://krisna.hu/w/?q=node/275

Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány
Adószám: 18095575-1-41
www.karitativ.hu 

Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola
Adószám: 18183241-1-42
www.bhf.hu

Partner civil szervezet:
Noé Állatotthon Alapítvány
Adószám: 18169696-1-42