Június 26.: Bhagavad-gītā úgy, ahogy van – könyvbemutató a Libriben

Admin Budapest programajánló, Hírek, Programajánló

Június 26-án, 18 órai kezdettel mutatják be a Bhagavad-gītā úgy, ahogy van című kötetet az Alleeban található Libri könyvesboltban.

A Bhagavad-gītā India legfontosabb jógaszentírása, amelyet több ezer éve jegyeztek le, hogy fennmaradjon az utókornak. A Gītā a Védák tömör magyarázata, vagyis a védikus tudás esszenciája. Üzenete, tanításai azonban nemcsak a letűnt múltnak, hanem korunk emberének is szólnak és jól értelmezhetők. A Bhagavad-gītā tulajdonképpen egy rendkívüli párbeszéd, amely az Úr Kṛṣṇa 5300 éve alászállt avatārája és barátja, Arjuna között hangzott el. A Bhagavad-gītā, noha bizalmas tudás, nem véletlenül a kurukṣetrai csatamezőn hangzott el, a harcba indulás reggelén. Lejegyzett formájában a Bhagavad-gītā üzenete később további milliókhoz jutott el világszerte. A Gītā mindenkinek szól, aki megtapasztalva a hétköznapok nehézségeit felismeri, hogy ugyanolyan harcban, háborúban áll az anyagi lét körülményeivel, miként a mű eredeti hallgatósága. Életreceptek a Föld legősibb kultúrájából.

A Bhagavad-gītā most először kerül a könyvesboltok polcaira. Június 26-án este Sivaráma Swami, író, spirituális tanító mutatja be ezt a különleges művet. Sivaráma Swami több mint 40 éve tanulmányozza az ősi India, az emberiség egyik bölcsőjének kultúráját. A kutatásaiból nyert bölcsességét osztja meg velünk ezen az esten. A belépés díjtalan! Mindenki szeretettel várnak a szervezők!

Esemény június 26-án, 18:00 a Libriben >>

A Krisna-hívők 2019-ben rendezik meg a Bhagavad-gītā Évét. Ebben a tematikus évben igyekeznek mindenkivel megismertetni az ősi jógaszentírás legértékesebb tanításait.