Új 200 órás jógaoktató-képzés indul a Vrindávan Gangótri Jógarendszer égisze alatt

Admin Hírek

A jógaoktató-képzés ötvözi a távoktatás és a kontakt oktatás legjobb előnyeit, így a személyes és az otthoni tanulás praktikus módon egyesül.  

Örömmel osztjuk meg a hírt, hogy újabb jógaoktató-képzéssel egészült ki a lehetőség mindazok számára, akik szeretnének jógaoktatókká válni. A szóban forgó oktatást a BHF-fel együttműködve a SelfnessYOGA Akadémia szervezi, a gyakorlatokra és az életmódra fókuszálva.

A jógaoktató-képzés ötvözi a távoktatás és a kontakt oktatás legjobb előnyeit, így a személyes és az otthoni tanulás praktikus módon egyesül.

Háromhetente egy napot kell elmenni a közös gyakorlásokra, minden más rugalmasan végezhető. Az elméleteket és az otthoni gyakorlást támogató tananyag videók és jegyzetek formájában, a SelfnessYOGA honlapon keresztül érhetőek el bárhonnan és bármikor.

A kontakt foglalkozások Budapest belvárosában, a Bhaktivedanta Jógastúdióban vannak. Az oktatás kifejezetten gyakorlatorientált, lépésről lépésre vezet és a jóga teljességét lefedi; vagyis tanítja az ászanák, a pránájámák, a relaxációk, a meditációk, a táplálkozás, az életmód és a filozófia elemeit.

A képzést tartó tanárok nem csupán jógaoktatók, hanem felsőfokú tanári, gyógytornászi és/vagy vaisnava jógamester diplomával, és sok-sok évnyi tanítási tapasztalattal rendelkeznek, illetve maguk is járják a jóga útját, így szakmailag és lelkileg is hitelesen oktatnak.

Kiemelkedően nagy hangsúlyt kap a módszertan, vagyis azon ismeretek, melyek alapján a leendő jógaoktatók magabiztosan tudnak majd jógaórákat, tanfolyamokat és workshopokat tartani.

Egyedülálló módon minden egyes elméleti tétel és jóga gyakorlat elérhető a videókon is, valamint a 990 oldalas (képekkel, táblázatokkal, vázlatokkal kiegészített) jegyzet, a 200 órás tananyag fölött lévő plusz 60 órányi ajándék gyakorló jógavideó és a közös kontakt foglalkozások profi módon elősegítik a megfelelő megértést és fejlődést.

A tananyagok és az oktatás szakmai, valamint filozófiai tisztaságát a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola szavatolja.

A végzős diákok nemzetközileg elismert oklevelet (Yoga Alliance International diplomát) kapnak, valamint a képzés után is megfelelő szakmai és lelki vezetésben részesülnek, a képzés mögött álló Vrindávan-Gangótri Jógarendszer által.

Hallgatói vélemények megtekinthetőek itt:

https://youtu.be/qjvD26NfiFM

További részletek és jelentkezés az alábbi honlapon:

https://selfnessyoga.hu/200-oras-jogaoktato-kepzes/

Medvegy Gergely