Zöldbabos-bazsalikomos krumpli wokban

Raghava Gasztro, Receptek, Zöldséges főételek, sabjik

Hozzávalók:
Ghí vagy kókuszvaj
2 db szárított csilipaprika
5-6 currylevél
fél kk hing (asafoetida)
8-9 db közepes burgonya
3 cserép bazsalikom
2 db közepes paradicsom
20 dkg zöldhüvelyű bab (friss vagy mirelit)
¼ kk őrölt feketebors
1 kk só
fél kk só

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk és kockára vágjuk, a bazsalikomot
lecsipkedjük, megmossuk és felszeleteljük. A paradicsomot leforrázzuk,
lehúzzuk a héját és kockára vágjuk. A zöldbabot szintén előkészítjük.

Fogunk egy wokot, beleöntjük a zsiradékot és felmelegítjük.
Belemorzsoljuk a száraz chilit, beledobjuk a currylevelet és
beleszórjuk az asafoetidát. Fél percig hagyjuk pirulni, majd
hozzáadjuk a kockára burgonyát, a bazsalikomot, a paradicsomot,
illetve ha friss zöldbabot használunk, akkor azt is. Némi zsiradékot
még aláöntünk körkörösen. Lefedve főzzük egy kis ideig, majd levesszük
a fedőt és néha keverünk rajta egyet, de hagyhatjuk nyugodtan
odapirulni a wok széléhez. Ha mirelit babot használunk, akkor
félidőben hozzáadjuk. Mielőtt elkészül, megszórjuk a borssal, a sóval
és a cukorral, óvatosan összeforgatjuk, kicsit még sütjük, és kész.

Jó étvágyat!