Találkozó a Vietnami Buddhista Egyház képviselőivel

Admin Aktuális, Hírek, Kiemelt, Vallásközi - Egyházközi találkozók, Vallásközi - Hírek, Vallásközi - Nemzetközi kapcsolatok

Augusztus 15-én, a telihold alkalmával nem csak mi Krisna-hívők ünnepeltünk jeles alkalmat, hanem a Magyarországi Vietnami Buddhista Egyház tagjai is. A Vu-Lan Fesztivál, vagy Ullambana, buddhista hálaadási ünnep, amely során az ősök és a szülők tisztelete kerül a fókuszba. Az idei ünnepség egyúttal az egyházi Pagoda épület átadásának 4. évfordulója is, amelyre kedvesen meginvitáltak bennünket. Mi pedig nagy örömmel tettünk eleget a kedves felkérésnek. A találkozó során Madhupati Dász, Krisna-hívő lelkész találkozhatott a Nagytiszteletű Thích Tien Baoval, a Vietnam Buddhista Egyház Fő Szerzetesével, és a Magyarországi Vietnami Buddhista Egyesület főtanácsadójával.

Augusztus 23-án, Janmastami napján, Krisna születésnapján pedig látogatást is tett nálunk a Magyarországi Vietnami Buddhista Egyház néhány tagja, kis képviselete. A jeles napon megtekintették Krisna-völgy biofalut, részt vettek a templomszobában az ünnepségen és egy ebéden. Mint dr. Pham Van Khue (Nagy Péter) az egyház elnöke elmondta, nagyon szép emlékekkel tértek haza a látogatásról, és visszajáró vendégei lesznek a szent helynek.