A mindenségben elsimulva: Krisna (Videó)

Admin Hírek, Médiatár, Videótár

Spilák Zsuzsanna évekkel ezelőtt találkozott Közösségünkkel. A spiritualitás azonnal megérintette és nem csak hangfelvételeket készített, fotózta is a krisnásokat.
 
Már a 90-es években fotóriporterként dolgozott, majd 2000 után önálló fotóprojekteket, kiállításokat készített. 2010-től shiatsu terapeutaként, kínai asztrológusként dolgozik. Jelenleg Hagyományos Kínai Orvoslást tanul a Shennong Akadémián, mellette a Csíkszerda Kórusban énekel és zenéket ír.
 
A projektről: „Szubjektív látleletet akartam adni arról, milyen dolgok adnak kapaszkodót az embereknek ebben az értékvesztett világban. Ebbe a gondolatba illeszkedett bele a Gyűjtők c. kiállításom is, és ez a téma is, mely azt kívánta bemutatni, hogy a hit, a vallás által az ember, felekezettől függetlenül, ugyanúgy képes arra az átlényegülésre, mint amit a gyűjtés szenvedélye ad meg számára. Olyan személyes értéket képvisel, ami támaszt ad a bizonytalanságban.
 
A fotók mellett hangfelvételeket is készítettem a szertartásokon, amit végül komplett zenei anyaggá formáltam. A fotók mellé készítettem egy kisfilmet, amit levetítve közös meditációnak szántam, hogy együtt tapasztalhassuk meg egy rövid időre az elcsendesülést és a Valamihez kapcsolódás élményét” – meséli a projektről.