Egy tetszőlegesen variálható, könnyű, gyors recept otthoni “karanténos” főzéshez.
Hozzávalók:
4-5 db krumpli
2 répa
1 nagy padlizsán
1 bögre zöldborsó
Olívaolaj fűszerek. római kömény, fászerpaprika, bors, tetszés szerint: zöldfűszerek, gyömbér
Felvágjuk a zöldségeket kockára, majd egy néhány kanál olívaolajon kisütjük. Az olajba még a zöldségek előtt tehetünk különféle fűszereket, pl. 1 kk rómaiköményt, füstölt fűszerpaprikát vagy borsot. Amikor megsültek a zöldségek, akkor elkezdjuk készíteni az ínycsiklando besamel mártást, amely nélkülözhetetlen ehhez a szabzsihoz.
Ehhez a következő hozzávalók szükségesek:
Csicseriborsó liszt – 4 evk
tej vagy növényi tej – kb. 2 dl
1/2 kk szerecsendió
1 evk teavaj vagy kókuszzsír
1 kk hing (hagyma helyett)
A vajat a lábosban kis lángon főzzük, amíg el nem olvad. Amint elolvad, 4 púpos evőkanál lisztet hozzáadunk és összekeverjük. Ha ez kész, sózzuk, és felöntjük a tejjel és közben folyamatosan kevergetjük szószunkat. Amikor már sűrű, teszünk bele szerecsendiót, és rotyogtatjuk picikét a szabdzsit, és szépen beöntjük a sült zöldségek közé. Ekkor adjuk hozzá a zöldborsót, további 5 percig pároljuk és rizzsel tálaljuk.
Schmidt Bianka receptje,
köszönjük szépen!