Hozzávalók:
5-6 dkg szójakocka vagy szójavirsli
1 evk füstölt paprika
1/2 kk asafoetida vagy hing
1 kk feketebors
1 db tv paprika
2 közepes paradicsom
1 kg burgonya só ízlés szerint
Csíkokra vágott paprikát pirítasz olajon. Ha megpirult, lehúzod a lángról, kicsi füstült fűszerpaprikát és feketeborsot hozzáadod, egyet keversz rajta, máris felöntöd vízzel, hogy meg ne égjen! Ha nincs ellenedre kicsit az indiai ízvilág, akkor a füstöltpaprika előtt tegyél bele egy kicsi asafoetidát, vagyis hinget, amit mi hagyma helyett használunk, más néven ördöggyökér néven is ismerheted, ez segíti az emésztést és antibakteriális hatású. Máris kavarsz rajta egyet, és utána a fűszerpaprika és a frissen őrölt fekete bors jöhet adalékként. Ha felöntötted vízzel, mehet bele a szójakocka, amelyet forrás után kislángon kb. 20 percig főzünk, hogy elkezdjen megpuhulni. Utána jöhet az ízlés szerint nagy hasábra, vagy tetszés szerint kockára vágott burgonya, kis paradicsom. Sóznod kell még, ezt ne feledd ;-). Felajánljuk Istennek, majd házi savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat!