Hozzávalók:
5 éretlen banán
2 evőkanál vaj
50 g apróra vágott dió
25 g mazsola
1/ 4 kávéskanál szerecsendió
1/ 4 kávéskanál kardamón
50 g cukor
1 1/2 evőkanál pirított kókuszreszelék
5 éretlen banán
2 evőkanál vaj
50 g apróra vágott dió
25 g mazsola
1/ 4 kávéskanál szerecsendió
1/ 4 kávéskanál kardamón
50 g cukor
1 1/2 evőkanál pirított kókuszreszelék
A banánok héját lehúzzuk, feldaraboljuk és félretesszük őket. A diót és a mazsolát 1 evőkanál vajon megpirítjuk, belekeverjük a szerecsendiót és a kardamomot, és hagyjuk kihűlni. A maradék vajon puhára és barna pöttyösre sütjük a banándarabokat. Hozzáöntjük a cukrot és addig folytatjuk a főzést, míg egy masszává áll össze az egész. Ez 10-15 percet vesz igénybe.
Lehúzzuk a tűzről. Mikor kihűlt, 15 részre osztjuk, és az egyik részt összekeverjük a diós keverékkel. Aztán ezt tizennégy felé osztjuk.
A banános részekből a tenyerünkben egyenként pogácsákat formálunk, és a hüvelykujjunkkal mélyedést nyomunk a közepükbe. Ebbe a mélyedésbe helyezzük a diós tölteléket, majd ismét befedjük a banános masszával. Jól lezárjuk, és finoman golyóvá gömbölyítjük. Forró ghíben kb. 2 percig sütjük. Vigyázzunk, hogy ne ragadjanak össze. Ha kisült, pirított kókuszreszelékkel megszórjuk.
Elkészítési idő: 25 perc.
Forrás: Tradicionális India