Sokféle változata létezik ennek a rendkívül egyszerű, mégis laktató fogásnak, amit legtöbben Sri Lankáról eredeztetnek.
Hozzávalók:
80 dkg zöldbab
1 bögre kesudió
2 dl natúr joghurt
2 ek ghí vagy kókuszzsír
8-10 currylevél
1/2 kk asafoetida / hing
1 kk őrölt koriander
1/2 kk feketebors
1,5 kk só
Elkészítés:
Kevés vízben megpároljuk a zöldbabot, közben a kesudióból pasztát készítünk. A kesudiót lassú tűzön megpörköljük, majd darálóval finomra
őröljük, és annyi vizet keverünk hozzá, hogy viszonylag sűrű masszát kapjunk. Felmelegítjük a zsiradékot, beledobjuk a friss vagy szárított
curry levelet, az asafoetidát, az őrölt koriandert, a feketeborsot és egy percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a kesu pasztát és a joghurtot,
s amikor ez felforrt, a párolt zöldbabot is. Megsózzuk, és szükség szerint adhatunk hozzá vizet. Kevergetés közben felforraljuk, és el is
készültünk.