A Krisna-hívők kórháza frontvonalban a koronavírus ellen

Fodor Hírek

Mumbai, India – Maharastra állam kormányzata, valamint a városi önkormányzat felkérte a Krisna-tudatú Hívők Nemzetközi Közössége által üzemeltetett Bhaktivedanta Kórházat, hogy tartson fenn 50 ágyat a koronavírussal fertőzött betegek részére, mivel a kezelésre és elszigetelésre nincs elegendő ágy az állami kórházakban.

A Bhaktivedanta Kórház először a teljes harmadik emeletét szándékozott szabaddá tenni, de tárgyalások után a kórház igazgatója, Madhavananda Das (Dr Ajay Sankhe), meggyőzte a hatóságokat, hogy hozzanak létre egy erre a célra fenntartott részleget az öt kilométerre északra levő 300 ágyas Tembha Kórházban. Elismerve hozzáértését és rátermettségét, a hatóságok megtették Madhavanandát a Tembha Kórház igazgatójának, és felhatalmazták, hogy felfogadjon helyi magánorvosokat és nővéreket saját hatáskörben. Vezetése alatt a Bhaktivedanta Kórház fogja üzemeltetni az intenzív terápiás részleget.

A terület kormányzatának döntése szerint “Amit Dr Sankhe dönt, a magánorvosok kötelesek teljesíteni. Bárki, akit behív erre a szolgálatra, köteles jelentkezni a Tembha Kórházban.”

A Krisna-hívők Nemzetközi Közössége büszkén tekint a Krisna-hívő lelkészekből és gyakorlókból álló orvosokra és nővérekre, akik ebben a nehéz járványügyi helyzetben is megállják helyüket. A hívők ugyanakkor imádkoznak a vészhelyzetben szolgálatot teljesítő társaikért, bízva abban, hogy az Úr Krisna megvédelmezi példátlan szolgálatot teljesítő bhaktáit.