Nimona subji cukkínivel

Admin Gasztro, Hírek, Receptek, Zöldséges főételek, sabjik

Ízletes leveses főétel, mely az összetevőknek köszönhetően hamar elkészül. Forró párolt rizzsel és kenyérfélével tálalva könnyű ebédre tehetünk szert.

 
Hozzávalók:
3-4 evőkanál kókuszolaj
2 kk római kömény
1 db zöld erős
4 db fekete kardamom 
2 db babérlevél
1 kk hing
3 dl paradicsomszósz
1 ek reszelt gyömbér
2 kk őrölt koriander
1 kk kurkuma
2,5 kk só
4 közepes cukkíni
40 dkg zöldborsó
1 kk garam masala
petrezselyem vagy koriander levél
 
Elkészítés:
Felhevítjük az olajat, nem túl forróra. Először félbarnára pirítjuk benne az egész római köményt, majd hozzáadjuk az apróra vágott zöld erőset, és fél percig együtt pirítjuk őket. Ezután jön a babérlevél, a hing és a fekete kardamom. Utóbbi jellegzetes füstös ízt ad az ételnek, úgyhogy nehéz mással helyettesíteni. A fűszerek után ráöntjük a paradicsomszószt és egyből hozzáadhatjuk az apróra vágott gyömbért, illetve a koriandert, a kurkumát és a sót is. A cukkínit a fűszereket követően máris belerakhatjuk a  fűszeres alapszószba. Ha a szósz nem elegendő, öntsük fel annyi vízzel, ami épp ellepi. Ha friss zöldborsónk van, akkor azt is öntsük hozzá most, a cukkínivel együtt. Mirelit zöldborsó esetén előbb fedjük le és forraljuk fel a paradicsomos cukkínit, és a borsót csak ekkor öntsük hozzá. Amikor a zöldségek megfőttek, meghintjük a garam masalával és az apróra vágott petrezselyemmel. Ízletes leveses főételt kapunk.