Tejszínes sült szabdzsi házisajttal

Admin Hírek, Receptek, Zöldséges főételek, sabjik

Nem túl fűszeres, ám annál laktatóbb szabdzsi. A csilit ne hagyjuk ki belőle, mert épp az, ami segít megemészteni az olajban sült zöldségeket. Vegán verziójában használhatunk bele szójajoghurtot, kókusztejszínt és tofut.
 
Hozzávalók:
1 kisebb fej karfiol
3 db közepes burgonya
1 db padlizsán
2 liter tejből készült házisajt
1 db pritamin paprika
bőséges olaj a sütéshez
2 ek ghí vagy kókuszzsír
1 kk egész római kömény
diónyi reszelt gyömbér
2 db szárított piros csili
3 dl tejszín
1 dl joghurt
2 kk őrölt garam masala
1 db paradicsom
2 kk só
1 csokor petrezselyem
 
Elkészítés:
Elkészítjük a házisajtot. A karfiolt kisebb rózsákra szedjük, a padlizsánt, a pritamint, a burgonyát és a házisajtot kb. 1x1cm-es kockákra vágjuk. Mindent egymás után bő olajban kisütünk. A padlizsánt egészen sütétre süssük, ne rémüljünk meg a színétől. Érdemes a krumplit hagyni utoljára, mert semlegesíti az olajban a többi zöldség ízét.
Amikor ezek kisültek, elkészítjük a fűszeralapot: a ghít felhevítjük, hozzáadjuk a római köményt, majd a gyömbért, és a csilit is belemorzsoljuk. Rövid ideig pirítjuk, majd hozzáöntjük a tejszínt és a joghurtot. Amikor felforrt, hozzáadunk mindent, amit kisütöttünk, és óvatosan kevergetve összeforraljuk. Vigyázzunk, hogy ne törjük össze a zöldségeket! Időközben hozzáadjuk a garam masalát is, és a nagy lyukú reszelőn lereszelt, háj nélküli paradicsomot is. Megsózzuk, és megszórjuk petrezselyemzölddel. Forró párolt rizzsel tálaljuk, de illik hozzá bármilyen lepény, csatni és könnyű saláta is.