Folytatódnak a mindennapos ételosztások!

Admin Ételosztás, Hírek, Kiemelt

A Krisna-hívők Közösségének Ételt az Életért programja emberbaráti kötelességének tartja, hogy a pandémiás veszélyhelyzet ideje alatt is folytassa mindennapos ételosztásait.

Az étel elkészítése fokozott fertőtlenítési eljárások mellett, míg az ételosztások lebonyolítása fokozott elővigyázatossággal és az ilyenkor szokásos higiéniai szabályok betartása mellett történik. Továbbra is a hét 6 napján szállítanak ételt a hajléktalan embereket ellátó Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei egységeibe, hétköznapokon pedig emellett 5 fővárosi és több vidéki osztóponton is támogatják a rászoruló családokat, időseket.

Mivel a járványügyi helyzetben a nehezebb anyagi helyzetben lévő családok, alultáplált, beteg, idős személyek és embercsoportok sokkal jobban ki vannak téve a különféle betegségek terjedésének, ezért fontosnak tartják, hogy fenntartsák az ételosztást, és egészséges, tápláló, gazdag ételekkel szolgálják ezeket a szegény rétegeket. Ezzel is igyekeznek elősegíteni az ő, illetve így a társadalom egészének egészségét. A meleg ebédet továbbra is élelmiszermentésből származó kiegészítő termékekkel, zöldségekkel, gyümölcsökkel egészítik ki.

A kormány 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényekre vonatkozó tilalmára való tekintettel az április 4-re tervezett kiemelt tavaszi élelmiszercsomag osztás a fővárosban sajnos elmarad, a kisebb volumenű vidéki segélyakciókat azonban továbbra is folytatják. Remélik, hogy munkájukat a veszélyhelyzet alatt is minél tovább akadálytalanul folytathatják, hiszen olyan emberekről gondoskodnak nap mint nap, akiknek a külső segítség és mentális támogatás az életben maradást jelenti.